Desert Tarta Caprese în varianta cu mai puţine calorii de Carmen Brumă

După ce a gustat un desert special la Jubile Signature Pipera, Carmen Brumă l-a reinterpretat într-o variantă originală, cu mai puţine calorii
  • Publicat:
Desert Tarta Caprese în varianta cu mai puţine calorii de Carmen Brumă

După ce a gustat un desert special la Jubile Signature Pipera, Carmen Brumă l-a reinterpretat într-o variantă originală, cu mai puţine calorii. Jurnalistii si vedetele au fost astfel invitati aseara la un eveniment de degustare, la Jubile Signature Pipera, intr-o atmosfera rafinata, calduroasa si plina de stil.

Carmen Brumă a fost gazda serii şi a fost o prezenţă extrem de plăcută. Îmbrăcată într-o rochie lungă, de culoare neagră, cu spatele gol, care i-a pus în evidenţă talia de viespe, bine lucrată la sală, de parcă nici nu ai fi zis că a născut acum 9 luni, Carmen le-a explicat invitaţilor cât de mult i-a plăcut Tarta Caprese şi cum a găsit soluţia de a-i schimba ingredientele pentru a o transforma într-un desert perfect, cu mai puţine calorii.

Ingredientele iniţiale pentru Tarta Caprese (pentru 10 porţii):

  • 300g făină de migdale
  • 250 g unt
  • 250 g Ciocolata neagră 85%
  • 200g zahăr tos
  • 5 ouă
  • Zahăr pudră vanilat pt ornare

Carmen Brumă a propus însă înlocuirea zahărului cu xylitol, respectiv 250 g zahăr se înlocuiesc cu 100 g de xylitol şi a adăugat la reţetă şi în jur de 50-100 g de făină de cânepă, care nu lipseşte, de regulă, din alimentaţia ei.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă. Separat se amestecă bine untul cu xylitolul. Apoi se adaugă pe rând galbenuşurile, făina (cea de migdale împreună cu cea de cânepă), ciocolata topită şi la final albuşurile. Ungeţi o formă de tort cu marginea detaşabilă cu unt. Se bagă la cuptor 16-18 min la 160 de grade.

Carmen Brumă

“Reţeta iniţială era acceptabilă din punct de vedere caloric. Eu am propus să punem xylitol în loc de zahăr şi să adăugăm şi puţină făină de cânepă, în jur de 50-100 g.

Jubilee e preocupat să satisfacă gusturi cât mai diverse şi exigente, iar Tarta Caprese mi s-a părut un desert rafinat şi uşor de digerat. O să-i prepar acest desert şi lui Vlădut, dar după ce va împlini doi ani”, a mărturisit Carmen Brumă.

Iuliana Tudor, Anca Serea, MasterChef Petru Buiuca, Alexandra Badoi, Anamaria Ferentz, Jorje, Adina Halas, Julia Jianu, Claudia Pavel- Cream, Geanina Corondan, Annes, soprana Ianna şi Alina Laufer au degustat Tarta Caprese de la Jubile, realizată după reţeta lui Carmen Brumă şi au lăudat-o!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân