Desert pufos cu glazură de unt şi lămâie

Ingrediente: 500 gr făină, 150 ml lapte călduţ, un cub drojdie proaspătă, 100 gr zahăr, 225 gr unt, 150 gr brânză slabă de vaci, 100 gr merişoare.
Autor: Paula Rotaru
Desert pufos cu glazură de unt şi lămâie

Ingrediente: 500 gr făină, 150 ml lapte călduţ, un cub drojdie proaspătă, 100 gr zahăr, 225 gr unt, 150 gr brânză slabă de vaci, 100 gr merişoare.

Preparare: se amestecă făina, drojdia, laptele şi o linguriţă de zahăr. Separat, se dau prin mixer  175 gr unt, brânza, merişoarele şi restul de zahăr şi se toarnă peste aluat, amestecând până la omogenizare. Se lasă la crescut o oră apoi se ântinde ân tavă, se decupează şi se bagă la cuptor pentru  15-20 min, la 180 de grade Celsius. Pentru glazură se topeşte restul de unt cu 2-3 lg de  suc de lămâie şi zahăr. Se decorează cu merişoare şi zahăr pudră.

Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Recomandări: