Spumă de căpșuni – cea mai simplă reţetă

  • Publicat:
Spumă de căpșuni - cea mai simplă reţetă
CSÎD a încercat - Spumă de căpşuni - cea mai simplă reţetă, foto Mădălina Drăgoi

Cum ar fi fost copilăria celor care au astăzi 30 plus fără celebra spumă de căpșuni? Aproape în fiecare casă, în lunile mai, dar şi iunie-iulie, suava aromă de căpșuni ascunsă în consistenta spumă de albuş de ou şi îndulcită discret cu zahăr dădea gust.

Vrei să ai cât mai des gusturi care să îţi ofere confort? Unele de care ţi se face dor clar au legătură cu copilăria. Cum lunile călduroase sunt sinonime cu căpşunile, dar şi cu cireşele, vișinele, caisele sau piersicile, atenţia se concentrează asupra acestor minunate fructe roşii.

Pentru un desert uşor, delicat, fin, rapid, fără coacere, fără făină – alegerea este clar spuma de căpşuni. Aveţi nevoie de un mixer şi de albuşuri,  zahăr, căpşuni coapte.

Căpşunile sunt fructe pline de savoare şi vitamine. Mai ales căpşunile de grădină din soiuri româneşti. Pentru după-amieze relaxante, faceţi o spumă de căpșune delicioasă!

Spumă de căpșuni – reţetă

Ingrediente:

  • 300 grame căpşuni
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă, ca la bezea. Din când în când se adaugă câte puţin zahăr.

Căpşunile – spălate şi tăiate bucăţele – se pun pe rând. Se mixează mereu cu mixerul.

Spuma trebuie consumată cât mai rapid. Se ornează după gust. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”