CSÎD a încercat – reţeta de prăjitură cu ness cu numai 4 linguri de zahăr

Cum ar fi dacă aţi prepara dulciuri în casă cu zahăr mai puţin? Poate unele reţete vor eşua, dar la unele veţi fi surprinşi de rezultatul spectaculos şi dietetic
  • Publicat:
CSÎD a încercat – reţeta de prăjitură cu ness cu numai 4 linguri de zahăr
CSÎD a încercat – reteţa de prăjitura cu ness cu 3 linguri de zahăr, foto CSÎD

V-aţi întrebat vreodată de ce prăjiturile trebuie să fie dulci şi foarte dulci? Eu da! Am întrebat şi cofetari şi unii au răspuns că anumite reţete nu se leagă fără zahăr mult. Şi totuşi, nu i-am crezut şi am încercat să reconstitui reţeta prăjiturii pe care o iubesc cel mai mult – prăjitura cu ness şi nucă. Am redus cantitatea de zahar de la 280 grame la 4 linguri rase şi am înlocuit zahărul rafinat cu zahăr brun.

La cafea şi la ceai nu pun zahăr, însă să încep o dimineaţă ploiasă de septembrie în Bucureşti cu un expresso şi o prăjitură cu ness şi cafea este o experienţă plăcută. Mai ales, atunci când ştiu că glicemia nu va ”exploda” căci cantitatea de zahăr este redusă.
De asemenea, pentru cei care vor să dea şi copiilor această prăjitură ness-ul (cu cafeină sau fără cafeină) poate fi înlocuit cu cafeaua din ovăz.

Reţetă de prăjitură cu ness şi nucă

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 3 linguri de zahăr muscavado (este special pentru copt dulciuri)
  • 1 praf de copt
  • o cană miez de nucă proaspăt măcinat
  • 4 linguri de făină
  • Un praf de sare

prăjtura cu ness şi nucă

 

Ingrediente pentru cremă

  • 1 pachet de unt
  • 2 pliculeţe de ness cu sau fără cafeină
  • 1 lingură de zahăr muscavado

Mod de preparare blat
Albuşurile şi gălbenuşurile se separă. Albuşurile se bat spumă ca la bezea cu mixerul. Separat se bat gălbenuşurile şi zahărul şi praful de copt. Se adaugă şi nuca. Apoi în mixul obţinut se adaugă câte  o lingură de albuş şi se amestecă manual, uşor. Se adaugă apoi şi făina în ploaie. Mixul obţinut se pune într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se pune la cuptor la circa 170 grade C, timp de circa 30 de minute.
Mod de preparare cremă
Untul la temperatura camerei se bate cu ness şi zahăr. Când prăjitura s-a răcit se adaugă. Se poate presăra nucă.

prăjitura cu nuca si ness

Cum a ieşit prăjitura cu ness cu zahăr puţin?

Gustoasă, nu a crescut la fel de mult, însă este o alternative pentru toţi cei ce vor să reducă zahărul din alimentaţia de zi cu zi. Atenţie, zahărul muscavado are o aromă specială, care se potriveşte cu gustul de cafea. Dar recomandarea este să gustaţi înainte acest tip de zahăr.

prajitura cu ness

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”