CSÎD a încercat – Reţeta de biscuiţi de ovăz fără zahăr

Vine o vreme când simţim nevoia să reducem alimentele procesate din alimentaţia zilnică şi să le alegem pe cele făcute în casă, din ingrediente naturale.
  • Publicat:
CSÎD a încercat - Reţeta de biscuiţi de ovăz fără zahăr
CSÎD a încercat - Reţeta de biscuiţi de ovăz fără zahăr, foto CSÎD

Biscuiţii de ovăz au mulţi fani. Sunt potriviţi alături de o cafea dimineaţa, sunt potriviţi la birou pe post de gustare sau chiar atunci când sunteţi în călătorii. Însă sunt foarte dulci după părerea multor persoane. Am încercat o variantă de biscuiţi de ovăz fără zahăr.

Rezultatul a fost spectaculos, mai ales că am avut de parcurs un drum lung de 12 ore. Biscuiţii din ovăz, fără zahăr reprezintă o gustare perfectă în orice moment al zilei, iar consumaţi alături de un iaurt de băut sunt o masă de prânz pe cinste atunci când eşti în mişcare.

Reţetă de biscuiţi de ovăz, fără zahăr

Ingrediente:

  • 500 g fulgi de ovăz
  • 1 lingură de unt de cocos
  • stafide (sau orice alte fructe uscate – mărunţite, dacă este cazul)
  • 2 banane coapte dar fără puncte negre
  • un praf de sare
  • puţină zeamă de lămâie
  • 125 ml suc de mere fără zahăr

Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus se amestecă într-un bol şi se formează un aluat. Acesta se modelează cu mâna într-un strat subţire şi pune într-o tavă tapetă cu hârtie de copt la cuptor. Biscuiţii se coc la foc mic circa 45 de minute. Se păstrează în pungi de hârtie. Deoarece nu au conservanţi, trebuie consumaţi în maximum 3 zile. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”