Clătite la cuptor, pentru micul dejun

Clătitele la cuptor sunt uşor de preparat, reprezentând o alternativă facilă la un mic dejun care oferă energie pentru întreaga zi şi ocupând foarte puţin timp pentru gătit dimineaţa, în timp ce vă pregătiţi pentru o zi de muncă.
Clătite la cuptor, pentru micul dejun

Clătitele la cuptor sunt uşor de preparat, reprezentând o alternativă facilă la un mic dejun care oferă energie pentru întreaga zi şi ocupând foarte puţin timp pentru gătit dimineaţa, în timp ce vă pregătiţi pentru o zi de muncă.

Ingrediente pentru două porţii:

-3 linguri de unt
-1/2 cană cu făină
-1/2 cană cu lapte
-2 ouă bătute
-1 linguriţă cu zahăr
-1/4 linguriţă cu sare
-1/4 linguriţă zeamă de lămâie
– 1 lingură cu zahăr pudră

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Puneţi untul într-o tavă de plăcintă cu diametrul de 20 de centimetri şi bagaţi-o în cuptor pentru 5-10 minute, până se topeşte untul.

Într-un bol bateţi ouăle cu făina, laptele, zahărul şi sarea. Turnaţi compoziţia peste untul topit şi coaceţi până ce clătita este maronie pe margini, iar când introduceţi o scobitoare în mijloc, aceasta iese curată (circa 20 de minute).

Scoateţi tava din cuptor, stoarceţi nişte zeamă dintr-o lămâie şi presăraţi zahărul pudră. Puteţi folosi în loc de zahăr sirop de ciocolată, dulceaţă sau orice alt sos doriţi.

Sursa: Mediafax

Recomandări: