Cheese cake la rece

Aceasta reţetă a fost gătită în cadrul evenimentului de cooking caritabil organizat la Palatul Elisabeta de Electrolux şi A.S.R. Principesa Margareta, cu sprijinul a patru bloggeri.
  • Publicat:
Cheese cake la rece

Ingrediente pentru 10 de porţii:

1 lămâie
mentă proaspătă
300 grame mix de fructe de pădure proaspete: coacăze, afine, zmeură, mure
200 grame biscuiţi digestivi
120 g unt 82%
300 grame zahăr brun
1 kg cremă de brânză Philadelphia
200 grame smântână cu grăsime 20%
1 păstăie şi jumătate de vanilie

Mod de preparare:

1. Scoateţi cutiile cu cremă de brânză din frigider şi spălaţi lămâile. Răzuiţi coaja şi stoarceţi sucul. Tăiaţi păstăile de vanilie, scoateţi seminţele cu ajutorul unui cuţit şi puneţi-le într-un castron.

2. Într-un şervet de bucătărie, zdrobiţi biscuiţii cu ajutorul unui făcăleţ. După aceea, puneţi untul într-o tigaie şi, când acesta s-a topit, adăugaţi biscuiţii zdrobiţi şi zahărul brun (aproximativ 2 linguri). Amestecaţi câteva minute până când se topeşte zahărul. Luaţi un pahar (23 cl) şi puneti amestecul de biscuiţi într-un strat de 1 cm. Uniformizaţi cu o lingură până când se formează un blat compact.

3. Într-un castron, puneţi crema de brânză şi amestecaţi cu mixerul timp de 2 minute. Adăugaţi smântâna, o linguriţă de sare, puţin zahăr, coaja şi sucul de lămâie, seminţele de la păstăile de vanilie şi amestecaţi întreaga compoziţie. Gustaţi din când în când şi mai adăugaţi zahăr dacă este cazul.

4. În acelaşi pahar aşezaţi peste biscuiţi amestecul din cremă de brânză şi ornaţi cu fructe de pădure, frunze de mentă şi coajă de lămâie.

5. Lăsaţi desertul pentru 30 minute la frigider şi serviţi.

Aceasta reţetă a fost gătită în cadrul evenimentului de cooking caritabil organizat la Palatul Elisabeta de Electrolux şi A.S.R. Principesa Margareta, cu sprijinul a patru bloggeri. Asistaţi de A.S.R. Principesa Margareta, aceştia au pregătit mâncăruri pentru bătrânii singuri, beneficiari ai programului „Niciodată Singur”, derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României (www.fpmr.ro).
Cei patru bloggeri participanţi au fost Ariel Constantinof (www.arielu.ro), Cătălina Zaharescu-Tiensuu (www.kissthecook.ro), Andreea Pietroşel (www.pietricel.ro) şi Cristina Tohănean (www.cookubau.ro). Pentru a participa la acest cooking, ei au luat parte la o competiţie culinară, în care şi-au demonstrat măiestria în bucătărie, pregătind o masă de sărbătoare pentru bătrânii singuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân