Budincă de ciocolată semifreddo, un desert delicios, gata în doar 5 minute

Iată un desert delicios, gata în doar 5 minute.
  • Publicat:
Budincă de ciocolată semifreddo, un desert delicios, gata în doar 5 minute
FOTO: shutterstock / Budincă de ciocolată semifreddo, un desert delicios, gata în doar 5 minute
Iubitorii de ciocolată cu siguranţă au o sclipire în ochi ori de câte ori văd o nouă reţetă în care ingredientul principal este…bineînţeles, ciocolata. Am descoperit o nouă reţetă în noua carte de bucate a lui Rose Levy Beranbaum. Este vorba de o budincă pufoasă de ciocolată şi la fel de răcoroasă ca o cupă de îngheţată. Din fericire, durează doar 5 minute să o prepari, dar 30 de minute trebuie lăsată înainte de a putea fi consumată.
 
Acest desert cremos este realizat cu ajutorul pudrei de cacao, nu ciocolată, deoarece Beranbaum explică faptul că untul de cacao din ciocolată are o textură mai dificilă, iar rezulatul final trebuie să fie unul ”semifreddo”, adică pe jumătate îngheţat şi cu o consistenţă aerată. Optează pentru o pudră de cacao procesată pentru a reduce aciditate şi pentru a obţine un gust mai delicat.

INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORŢII

  • 50g zahăr fin
  • 28g pudră de cacao
  • un vârf de sare
  • 59ml de lapte
  • 118ml de smântână pentru frişcă
  • 2 gălbenuşuri mari de ouă
  • 1/2 linguriţă de extract pur de vanilie

MOD DE PREPARARE

1. Într-o tigaie de mici dimensuni amestecă zahărul, pudra de cacao şi sarea. Adaugă şi laptele şi amestecă până obţii o cremă.
2. Lasă amestecul la încălzit la foc mic în timp ce amesteci constant, până când începe să fiarbă. Lasă amestecul să dea în clocot timp de un minut, iar în tot acest timp continuă să amesteci, până când compoziţia devine mai groasă.
3. Ia tigaia de pe foc şi amestecă gălbenuşurile de ou cu extractul de vanilie. Pregăteşte formele pentru a adăuga compoziţia. După ce sunt umplute, se acoperă şi se lasă la frigider cel puţin 30 de minute, până la 45 de minute înainte de servire.
 
Opţional, poţi alege să consumi această budincă cu fructe de pădure deasupra, topping sau alte tipuri de fructe preferate, în funcţie de gusturi.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Îngheţată cu lămâie şi ghimbir
Îngheţată cu lămâie şi ghimbir
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”