Brioşe cu vanilie, căpşuni şi…dragoste

Este luna dragostei! Inimioarele ne înconjoară la fiecare pas, aşa că te ajutăm să dăruieşti celui drag un cadou original, din suflet: brioşe cu dragoste în formă de inimioare! Formele de inimioară le poţi găsi în comerţ însă la fel de bine le poţi face şi acasă, din câteva doze de aluminiu (suc sau bere), pe care le decupezi în fâşii de 5 cm, ca în imaginea de mai jos, pe care le modelezi în forma dorită. Este simplu ca bună-ziua!
Autor: Paula Rotaru
Brioşe cu vanilie, căpşuni şi…dragoste

Este luna dragostei! Inimioarele ne înconjoară la fiecare pas, aşa că te ajutăm să dăruieşti celui drag un cadou original, din suflet: brioşe cu dragoste în formă de inimioare!

Acum să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a obţine inimioarele dulci şi cum se prepară.

Ingrediente

Aluat

  • 100 grame unt
  • 400 grame făină
  • 1 ½ linguriţe praf de copt
  • ½ linguriţă sare
  • Ciocolata ta preferată
  • 200 grame zahăr
  • 2 ouă
  • Esenţă de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 150 grame nuci/alune


Glazura

  • 3 linguri de căpşuni proaspete făcute piure cu ajutorul blenderului
  • 250 grame unt moale la temperatura camerei
  • 300 de grame zahăr pudră
  • ½ linguriţă esenţă de vanilie
  • Un praf de sare


Mod de preparare

Pentru că glazura trebuie să stea minimum  30 de minute la frigider, îţi recomandăm să o faci prima. Pune untul împreună cu praful de sare într-un castron şi amestecă cu mixerul la minim.
Adaugă treptat zahărul pudră, esenţa de vanilie şi cele 3 linguri de căpşuni. Pune apoi glazura la frigider cel puţin o jumătate de oră, apoi adaug-o cu un cuţit peste brioşele răcite complet.

Sfat: ornamentează-le cu o jumătate de căpşună, o inimioară proaspătă şi dulce.

Pentru compoziţie: amestecă făina, praful de copt şi sarea într-un vas; în alt vas, amestecă zahărul şi untul cu mixerul, la viteză mare, apoi adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. După ce compoziţia devine fină şi omogenă, adaugă în ploaie făina şi amestecă în continuare cu mixerul, la viteză mică de această dată.
La final, adaugă laptele şi ciocolata făcută bucăţi şi mai amestecă puţin cu mixerul la viteză mică. Acum poţi adăuga şi nucile sau migdalele, dacă vrei ca brioşele dragostei să fie crocante.

Încălzeşte cuptorul în prealabil la 180 de grade, toarnă amestecul în formele de inimioară şi lasă bunătăţile la cuptor pentru 20-25 de minute.

Formele de inimioară le poţi găsi în comerţ însă la fel de bine le poţi face şi acasă, din câteva doze de aluminiu (suc sau bere), pe care le decupezi în fâşii de 5 cm, ca în imaginea de mai jos, pe care le modelezi în forma dorită. Este simplu ca bună-ziua!

Sursa foto: Pinterest

 

Spumă de ciocolată
Spumă de ciocolată
Recomandări: