Batoane de mentă

Reteta de batoane cu menta.
  • Publicat:
Batoane de mentă
Batoane de menta

Ingrediente: 2 cani biscuiti digestivi cu ciocolata sfaramitati, 1/2 cana unt topit n 1/2 cana zahar granulat, o cana lapte condensat indulcit n un ou batut, un praf de sare n colorant alimentar verde, 3 picaturi esenta de menta, o lingurita grasime vegetala solida (unt de palmier), 2 cani glazura de ciocolata neagra.

Mod de preparare:  Intr-un bol mic se amesteca biscuitii sfaramitati, untul, zaharul, se mixeaza, iar compozitia rezultata se pune in forme pentru copt si se tine la cuptor 10 minute. Laptele condensat se bate cu oul, sarea, colorantul alimentar si esenta de menta, iar amestecul final se toarna peste batoanele coapte. Se introduc iarasi la cuptor pentru 18-20 de minute, pana ce compozitia se intareste.

Cand sunt gata, se pun la frigider pentru o ora. Se taie apoi in batoane mai mici. Glazura de ciocolata neagra se dizolva in grasimea vegetala si se intinde peste batoane.

Se servesc cu vin desert alb sau roze.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Budinca de orez cu lamaie
Budinca de orez cu lamaie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: