Cel mai bun borș de miel – respectă întocmai rețeta. Nu are miros pregnant și toată lumea va mânca cu poftă

Cum prepari borș de miel - rețeta simplă care va fi apreciată chiar și de mofturoși.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cel mai bun borș de miel - respectă întocmai rețeta. Nu are miros pregnant și toată lumea va mânca cu poftă
Sursa foto: Shutterstock

Sărbătorile Pascale se apropie, carnea de miel este vedeta acestor zile festive. Cu toate acestea, carnea de miel nu este pentru toată lumea. Mulţi refuză să o consume din motive… sentimentale, alţii nu apreciază textura, alţii nu ştiu cum să o prepare, dar majoritatea părerilor pe care le-am auzit se referă la mirosul specific acestui tip de carne.

Reţeta pe care v-o propunem rezolvă această problemă. Chiar şi cei care n-ar fi consumat carne de miel niciodată mi-au cerut încă o porţie, când i-am servit.

Rețetă de borș de miel: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente borș de miel:

  • 1, 5 kg carne de miel – neapărat şi os (coastele de miel sunt excelente)
  • 2 l de borş
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură lobodă verde
  • 1 ceşcuţă de orez
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură mică de leuştean
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceaşcă oţet de mere

Mod de preparare a borșului de miel:

Pasul cel mai important pentru reuşita acestui borș de miel constă în pregătirea cărnii. Îndepărtaţi grăsimea în exces (dar nu de tot) şi asiguraţi-vă că nu sunt urme de blană pe carne.

Carnea, spălată bine, se pune într-o oală cu apă rece, câteva boabe de piper, 2 foi de dafin şi o ceaşcă de oţet. Se lasă la foc mic, până se adună spumă. Presăraţi un praf de sare, adunaţi spuma, lăsaţi să dea în 2-3 clocote, apoi opriţi focul.

  • Carnea se spală apoi foarte bine, cu apă rece şi se pune din nou la fiert, la foc mic. În 45 de minute, carnea ar trebui să fie aproape fiartă.
  • Separat, puneţi borşul la fiert, la foc mic. Adunaţi spuma cât mai des cu putinţă, şi lăsaţi-l să fiarbă încet, aproximativ 20 de minute.
  • Într-o tigaie se sotează, cu foarte puţin ulei de măsline, ceapa verde, tăiată mărunt, rădăcinoasele, date pe răzătoare şi, la final, legătura de lobodă, tocată fin.
  • Orezul trebuie spălat în multe ape, astfel încât apa de la ultima clătire să rămână clară. Se adaugă şi el în tigaie, alături de legumele sotate deja 2-3 minute.
  • Verificaţi în oală dacă s-a fiert carnea şi adăugaţi legumele sotate şi orezul. După ce orezul s-a fiert complet, se adaugă borşul fierbinte şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. Nu puneţi tot  borşul dintr-odată, gustaţi din când în când, ca să nu iasă prea acru. Potriviţi de sare, mai lăsaţi un minut la fiert, apoi stingeţi focul. Se adaugă câteva frunze de leuştean, tocate fin (nu puneţi prea mult leuştean, borşul poate deveni amar).
  • Pentru o textură cremoasă, se poate servi cu smântână, dar merge excelent şi fără.

 

Vezi aici mai multe rețete pentru Paște.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”