Tartă cu spanac şi brânză cu mucegai

Aceasta reteta de tarta are un gust aparte, oferit de imbinarea armonioasa a aromei spanacului cu cea a branzei cu mucegai.
  • Publicat:
Tartă cu spanac şi brânză cu mucegai

Aceasta reteta de tarta are un gust aparte, oferit de imbinarea armonioasa a aromei spanacului cu cea a branzei cu mucegai. La pregatirea acestei retete pot participa mai multi membri ai familiei, astfel incat gatitul sa fie cu atat mai placut.

Pentru a pregati tartele, este nevoie de doua compozitii diferite, una pentru blat si cealalta pentru umplutura. Astfel, membrii familiei isi pot imparti responsabilitatile, pentru ca toata lumea sa contribuie la pregatirea gustarii de duminica. Dupa ce compozitiile au fost create, urmeaza pasul cel mai important: coacerea. Ideala in acest caz este folosirea unui cuptor cu functie de gatit la abur deoarece aburul lucreaza in armonie cu caldura traditionala, pentru ca tartele sa capete o textura crocanta si sa aiba un interior pufos.

Ingrediente:

Pentru o forma de tarta cu diametrul de 26 cm

Blatul:
200 g faina
125 g unt
1 ou
1/2 lingurita sare
apa foarte rece

Umplutura:
150 g frunze de spanac
1 catel de usturoi
1/2 lingurita sare
150 g branza gorgonzola
70 g parmezan
350 g mascarpone
2 galbenusuri de ou
1/2 lingurita piper proaspat macinat
30 g seminte de dovleac
1/4 lingurita fulgi de chili

Timp estimat de preparare 1 ora si 35 de minute
Timp de odihna pentru aluat 1 ora

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se toarna faina intr-un aparat de maruntit. Se adauga untul rece, taiat bucatele si sarea. Se amesteca pana cand capata o consistenta faramicioasa. Se adauga oul si, treptat, cate o lingura de apa cu gheata, dar nu prea multa. Aluatul nu trebuie sa devina lipicios. Se framanta aluatul cu mainile. Se acopera cu folie de plastic si se da la congelator 30 de minute.

2. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se asaza intr-o forma de tarta, acoperita cu hartie de copt. Se decupeaza marginile aluatului care depasesc forma. Se inteapa aluatul in mai multe puncte, se acopera cu hartie de copt, iar deasupra se presara linte, fasole sau orez. Se preincalzeste cuptorul la 180°C si se coace blatul de tarta timp de 15 minute.

3. Pentru umplutura, se amesteca gorgonzola, parmezanul ras, mascarpone si galbenusurile, cu sarea, piperul si usturoiul feliat. Se adauga semintele de dovleac si spanacul spalat si maruntit. Se toarna umplutura peste aluatul copt in prealabil. Optional, se presara pe deasupra fulgi de chili.

4. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, se activeaza functia de gatit la abur si se coace tarta timp de 25 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de servire.

Reteta face parte din seria retetelor Make Life Delicious, sustinuta de Electrolux.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: