Ouă Benedict cu spanac şi anghinare

Ingrediente: 300 grame anghinare, o linguriţă amidon de porumb, 50 grame lapte degresat, o linguriţă rasă de muştar de Dijon, 2 linguriţe de zeamă de la o lămâie, sare, piper, 8 ouă, 4 chifle din grâu integral, 100 grame spanac proaspăt, pătrunjel.
Ouă Benedict cu spanac şi anghinare

Ingrediente: 300 grame anghinare, o linguriţă amidon de porumb,  50 grame lapte degresat, o linguriţă rasă de muştar de Dijon, 2 linguriţe de zeamă de la o lămâie, sare, piper, 8 ouă, 4 chifle din grâu integral, 100 grame spanac proaspăt, pătrunjel.

Mod de preparare: amestecaţi amidonul de porumb cu laptele până se omogenizează şi lăsaţi la foc mediu timp de 3-4 minute să se îngroaşe. Luaţi de pe foc şi adăugaţi muştarul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust, amestecând până la omogenizarea tuturor ingredientelor.

Într-o tigaie nelipicioasă şi bine încinsă  spargeţi ouăle şi prăjiţi-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Într-o farfurie tăiaţi pe jumătate o chiflă, pe care adăugaţi frunze proaspete de spanac, un ou, câteva linguriţe de anghinare puţin încălzită la cuptorul cu microunde, o linguriţă din sos şi câteva firicele de pătrunjel proaspăt tocat.