Hummus din Linte neagră – aduce noroc de Revelion, ieftin, delicios. Reţeta

Lintea este o sursă bună de proteine şi se poate consuma chiar şi de către copiii mici. Există sute de reţete delicioase. Am încercat hummusul din linte neagră.
  • Publicat:
Hummus din Linte neagră - aduce noroc de Revelion, ieftin, delicios. Reţeta
Hummus din Linte neagră - aduce noroc de Revelion, ieftin, delicios. Reţeta. foto 123rf.com

Cum ar fi să împuşti 3 iepuri dintr-o lovitură de acest Revelion? Adică să prepari un hummus delicios dintr-un soi de linte deosebit (i se spune şi beluga)? Şi să îţi poarte noroc şi la bani în 2020? Italienii au mereu pe masa de Revelion linte căci aduce noroc în noaptea dintre ani.

Hummusul este un preparat foarte iubit de români, dar extrem de pretenţios dacă vrei să-l prepari acasă ca la carte. Adică să fierbi făina de năut (acum vreo 10 ani, eu am ”îmbătrânit” timp de 5 ore în care am afumat o bucătărie şi o cratiţă aşteptând ca făina de năut să fiarbă) sau să fierbi boabele de năut, să le decojeşti etc.
Însă am descoperit acum 5 ani o variantă interesantă de hummus din linte de la chef Radu Dumitrescu.

Lintea – accesibilă, nutritivă şi gustoasă

Între timp am început să gătesc des şi am dat de beneficiile şi de gustul lintei. Am pregătit de multe ori celebra supă de linte turcească şi am descoperit şi tipurile de linte. Roşie, verde, brună – fiecare are particularităţile sale însă toate se transformă uşor în preparate gustoase. Habar nu aveam însă că există şi linte neagră sau linte beluga cum i se spune. Aveam să aflu într-un magazin de delicatese din Danemarca. Atât de încântată (şi impulsivă) am fost încât am plătit preţul piperat (7 euro/500 g). Dar în mintea mea pusesem în coş un produs exclusivist. Apoi am realizat că lintea beluga fusese importatată din Germania şi că aş fi putut deci să o cumpăr la un preţ normal chiar din România. Însă, omul cât trăieşte învaţă şi descoperă.

Cum să prepari lintea neagră

Aşadar, pentru că vine Revelionul şi încă nu dădusem sens lintei beluga m-am gândit să încerc în premieră varianta de hummus. A ieşit foarte bun, uşor de consumat cu pâine, legume. Lintea neagră are o aromă deosebită. În plus, italienii consideră că lintea consumată de Revelion le va aduce noroc la bani.

hummus din linte neagra

Reţetă de Hummus din linte neagră (beluga)

Ingrediente:

  • 250 g de linte neagră fiartă
  • 3 linguri de tahini (am folosit susan măcinat şi ulei de rapiţă organic – mixate cu un blender vertical)
  • 1, 2 căţei de usturoi
  • sare
  • ulei de rapiţă organic

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer vertical sau blender se pasează lintea fiartă. Apoi se adaugă câte puţină pastă tahini. Se pune usturoiul tăiat cât mai fin, sarea. Se mai poate adăuga ulei (se amestecă în sensul acelor de ceasornic, ca la maioneză). Pentru Revelion puteţi pune hummusul din linte beluga pe feliuţe mici de pâine şi decora cu frunze verzi. Poftă bună la un An Nou Bun!

fotografii Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: