Drob de pui și miel pentru Paște

  • Publicat:
  • Actualizat:
Drob de pui și miel pentru Paște

Un drob de pui și miel? Da, pentru prepararea unui drob poți să combini carnea de miel cu carnea de pasăre. Mai mult decât atât, unele persoane, deoarece nu agreează carnea de miel, prepară drobul doar din carne de pui.

Ingrediente pentru un drob de pui și miel:

Organele de la un miel (ficatul, splina, rinichii, inima, plămânii), 500 grame ficat de pui, jumătate de piept de pui, o legătură de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, o legătură de ştevie, o legătură de lobodă, 3 ouă crude, 2 linguri de ulei, puţin prapur de porc – partea subţire, 2 linguri de făină, o lingură de unt, pesmet, sare şi piper, 3 ouă fierte tari.

Cum se prepară un drob de pui și miel:

Spălaţi bine organele interne şi lăsaţi-le 15 minute în apă cu oţet (trei părţi apă şi o parte oţet) cât să le acopere, petnru a scoate mirosul pregnant de miel. Fierbeţi organele de miel, ficatul şi pieptul de pui, timp de 30 de minute, apoi le răciţi şi le tăiaţi cuburi. Între timp, pregătiţi verdeaţa, tăindu-le pe toate, nu foarte mărunt. Peste toate acestea adăugaţi carnea şi organele, ouăle crude, făina, sare şi piper după gust şi verdeaţă.

Pregătiţi forma, ungeţi tava cu unt şi presăraţi pesmet. În mod tradiţional, drobul de miel de coace în prapur de miel. În acest caz, folosiţi prapurul de porc, spălat bine. Astfel pregătit, îl puneţi în tavă, lăsând marginile în afară. Adăugaţi o parte din compoziţia de drob de miel, ouăle fierte tari, întregi sau jumătăţi, apoi acoperiţi cu restul de compoziţie şi prapurul. Introduceţi tava în cuptorul încins la 165 de grade până când drobul de miel prinde o crustă aurie (paorximativ 40 de minute).

Reţetă oferită de Chef Cezar Munteanu pentru broşura de Paşte Selgros.

Vezi aici mai multe rețete pentru Paște.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: