Vrei sa slabesti? Nu te abtine de la ciocolata!

Abtinerea de la consumul de ciocolata contribuie si mai mult la cresterea poftei de dulciuri si favorizeaza aparitia supraponderabilitatii, potrivit unui studiu britanic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vrei sa slabesti? Nu te abtine de la ciocolata!
Diet news

Vrei sa slabesti? Nu te abtine de la ciocolata!
Abtinerea de la consumul de ciocolata contribuie si mai mult la cresterea poftei de dulciuri si favorizeaza aparitia supraponderabilitatii, potrivit unui studiu britanic. Psihologii au descoperit ca persoanele care incearca sa nu se mai gandeasca la ciocolata consuma o cantitate de doua ori mai mare din acest desert fata de cei care au o abordare mai liberala fata de pofta lor de dulciuri. Oamenii ar trebui sa incerce sa manance cantitati mici din toate alimentele pe care le poftesc, in loc sa se abtina, spun ei.

Si romanii traiesc sanatos
Romanii mananca sanatos: consuma zilnic cereale, fructe, legume, arata o cercetare realizata de GfK. 68% dintre cei chestionati consuma paine alba in fiecare zi, 49% – fructe; 48% – legume; 38% – branza, cascaval; 37% – salata; 33% – supa, ciorba; 25% – iaurt; 18% – carne pui; 14% – sunca, muschi file; 12% – slanina, carnati, kaiser, salam; 11% – oua; 10% – bomboane, ciocolata. Doi din trei adulti nu intentioneaza sa isi schimbe stilul alimentar. Printre motivele principale pentru care persoanele si-ar schimba alimentatia numarandu-se: pierderea in greutate (52%), prevenirea unor boli (43%), aspectul fizic (29%).

Iaurtul, aliatul perfect al siluetei
Femeile care consuma regulat iaurt au o greutate corporala mai mica decat cele care nu obisnuiesc sa manance acest produs lactat si primesc multe dintre substantele nutritive esentiale, de exemplu calciu si vitamina D. A evidentiat acest lucru un studiu realizat in Anglia, la care au participat 3.000 de femei de peste 19 ani. In medie, cele care mananca regulat iaurt (adica cel putin o portie pe saptamana) au un index de masa corporala cu 15% mai mic decat femeile care nu includ iaurtul in meniul lor. Consumatoarele de iaurt stau excelent si la capitolul vitamine: produsul le ofera din plin vitamina B12, magneziu si fosfor. Recomandarea specialistilor: sa mancam 3 portii de produse lactate pe zi, partial sau complet degresate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”