Uleiul de măsline şi infarctul

Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, doar patru linguriţe pe zi fiind îndeajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni, potrivit unui studiu.
Autor: Andra Nastase
Uleiul de măsline şi infarctul

Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, doar patru linguriţe pe zi fiind îndeajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni, potrivit unui studiu. 

Noi teste dezvoltate de savanţi au arătat că includerea în mod regulat a uleiului de măsline în alimentaţia zilnică a îmbunătăţit simţitor o serie de indicatori chimici legaţi de boli ale arterelor coronariene.

20 de mililitri de ulei de măsline, cam patru linguriţe, reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă.

Uleiul de măsline conţine grăsimi omega-6, o formă de grăsimi polinesaturate sănătoase, care blochează răspunsul organismului la inflamaţii în cazul unor afecţiuni cronice cum ar fi bolile de inimă şi artrita. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii şi la menţinerea unui echilibru al colesterolului.

George şi Amal Clooney vor să adopte
George şi Amal Clooney vor să adopte