Uleiul de măsline creşte durata de viaţă

Uleiul de măsline este ingredientul principal în dieta mediteraneană, iar studiile arată că acest aliment creşte durata de viaţă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Uleiul de măsline creşte durata de viaţă
FOTO: shutterstock / Uleiul de măsline creşte durata de viaţă

Dieta Mediteraneană este de fapt un stil alimentar sănătos, care de-a lungul anilor a fost asociat cu numeroase potenţiale beneficii pentru sănătate. Recent, cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Minnesota au descoperit că uleiul de măsline, unul dintre alimentele care se consumă în acest stil alimentar, este cheia către îmbunătăţirea duratei de viaţă şi evitarea bolilor asociate înaintării în vârstă.

Studiile recente care s-au concentrat asupra dietei mediteraneene sugerează că vinul roşu are o contribuţie majoră în privinţa beneficiilor pentru sănătate, deoarece conţin compuşi numiţi resveratrol, care activează celulele din organism şi cresc durata de viaţă şi previn apariţia anumitor boli.

Studiul publicat în jurnalul Molecular Cell, de către Doug Mashek, medic şi profesor al Departamentului de Medicină şi Biochimie, Biologie Moleculară şi Biofizică, sugerează că grăsimea pe care o conţine uleiul de măsline şi alte componente care fac parte din dieta mediteraneană sunt cele care activează aceste celule. Înainte de publicare, cercetarea s-a extins pe o durată de opt ani. Potrivit cercetătorilor, consumul de ulei de măsline nu este suficient pentru a beneficia de toate avantajele în privinţa sănătăţii. Alături de postul intermitent, exerciţii fizice şi un consum limitat de calorii, efectele consumului de ulei de măsline va fi mai pronunţat.

Un alt studiu publicat în Jurnalul ”Gut”, arată că urmând o dietă mediteraneană accelerează anumite bacterii din tractul gastrointestinal, asociate îmbătrânirii sănătoase, în timp ce reduce inflamaţiile dăunătoare persoanelor în vârstă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”