Top 30 de alimente care nu cresc glicemia

Vinete, gogoşari, varză, păpădie, carne slabă de vacă, viţel, găină, raţă, gâscă, mărar, lobodă, cimbru, pătrunjel şi cafea neîndulcită menţin glicemia normală.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Printr-un simplu test rapid de sânge se poate afla valoarea glicemiei. Pe nemâncate valorile normale trebuie să se încadreze între 80-110 mg/dl. Am aflat de la experţii de la Centrul Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Iaşi ce alimente sunt de ajutor tuturor adepţilor unui stil de viaţă sănătos, dar şi celor diagnosticaţi cu diabet sau aflaţi în prag de a dezvolta diabet.

Sursele pe proteine de calitate sunt recomandate pentru menţinerea glicemiei în limite normale. Printre proteinele animale  recomandate se află şi carnea şi preparatele din carne (vacă, viţel, porc, găină, curcan, raţă, gâscă, miel, iepure, peşte) şi ouă. A se alege carnea slabă. Carnea semipreparată, tocăturile, carnea prăjită sunt de evitat.

Vinetele şi gogoşarii sunt recomandate şi diabeticilor

Iată o listă de legume ce ţin glicemia în limite normale – conopidă, varză, spanac, gulii, dovlecei, ardei gras, ciuperci, gogoşari, vinete, roşii, urzici, ridichi, păstăi de fasole, ştevie.

Pătrunjelul şi mărarul ţin glicemia în limite normale

Verdeţuri precum pătrunjel, cimbru, mărar, lobodă sunt de folos pentru menţinerea glicemiei în limite normale.

Fără zahăr sau miere în cafea, ceai, limonadă

O altă întrebare a celor care se află în prag de diabet este legată de consumul de cafea şi de ceai. Dacă sunt neîndulcite, acestea nu afectează nivelul zahărului din sânge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”