Ţi-e poftă mereu de ceva sărat? Ai putea suferi de o boală ce afectează 40% dintre români!

Un consum exagerat de sare se face vinovat de un risc crescut de atac cerebral, infarct, boli renale şi deces prematur, cauzate în principal de hipertensiunea arterială neţinută sub control.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ţi-e poftă mereu de ceva sărat? Ai putea suferi de o boală ce afectează 40% dintre români!

Potrivit unui studiu realizat în Brazilia, pe voluntari cu vârsta medie de 73 de ani, care sufereau sau nu de hipertensiune, s-a descoperit că persoanele hipertensive au o predispoziţie spre a mânca alimente mai sărate.

Cel mai probabil, susţin autorii studiului, există un factor genetic care predispune la pofta de sărat, însă este posibil ca aceasta să se dezvolte şi ca nevoie de a masca gustul amărui al anumitor alimente.

Până se vor descoperi cauzele exacte ale necesităţii exagerate de a ronţăi alimente sărate, medicii recomandă prudenţă în folosirea acesteia, ne sfătuiesc să consumăm maximum 3 grame de sare pe zi şi să fim foarte atenţi la cantitatea de sare din alimentele procesate.

Alte semne ale unei posibile creşteri a tensiunii arteriale sunt durerea în ceafă şi pulsul peste 80.

Numeroase cercetări au scos la iveală că un consum exagerat de sare se face vinovat de un risc crescut de atac cerebral, boli de inimă,  afecţiuni renale şi deces prematur, cauzate în principal de hipertensiunea arterială neţinută sub control.

Hipertensiunea afectează mai multe organe, dar riscul vital este atunci când boala afectează inima şi creierul.

România este pe locul patru în Europa ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de boli ale inimii, potrivit statisticilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”