The Extremes of the weight loss

Se pare ca excesul de greutate constituie in prezent cea mai mare problema de ordin personal pentru miliarde de oameni de ambele sexe si de orice varsta. Astfel cautarile tuturor, fie ei amatori sau experti, au dus la metode aflate undeva la granita dintr
  • Publicat:
  • Actualizat:
The Extremes of the weight loss
The Extremes of the weight loss

Kilogramele in plus sunt se pare, singurul lucru caruia-i gasim doar bile negre. Si nu suntem deloc departe de adevar. Sunt inestetice, se aduna o data cu trecerea timpului mai ceva decat inelele de varsta ale copacilor, aduc cu ele probleme multiple legate de circulatia sangelui, diabet, artroza, integrare sociala si multe alte necazuri dintre care grija hainelor ce nu ne mai recunosc, este de departe cea mai nesemnificativa! Prin urmare, metodele si tehnicile de slabit s-au multiplicat de-a lungul timpului, ajungand in zilele noastre de ordinul sutelor. Dintre acestea, unele pot parea la prima vedere bizarerii sau ciudatenii, in timp ce altele parca sunt desprinse din retetarul Legiunii Straine sau laboratorul unui alchimist.

Postul negru, sanatate din asceza!
Oricat de dur ar suna pentru omul din societatea moderna, ideea de a nu manca nimic si de a trai doar cu apa de-a lungul mai multor zile aduce beneficii de neimaginat pentru sanatate si starea generala. Recomandat in special celor cu probleme de metabolism sau celor care doresc rezultate imediate in curele de slabire, postul negru necesita o doza serioasa de curaj si o neclintita hotarare interioara. Totusi cei care au trecut chiar printr-o singura zi de post au fost impresionati de schimbarea pozitiva nu doar in plan fizic, ci si spiritual. Practic, in timpul postului negru nu se consuma nimic, cu exceptia apei plate de izvor. Daca se poate cu un ridicat continut alcalin, in nici un caz apa minerala carbogazoasa. Desi poate parea hazardat la inceput, un post negru de 1, 2 sau 3 zile nu a imbolnavit pe nimeni, ci din contra. Substantele toxice sunt drenate mult mai usor prin rinichi, ficat si piele, fiind eliminate apoi in mod natural, tensiunea arteriala scade, in timp ce, circulatia sangvina decurge mai usor. In acest timp, organismul foloseste drept sursa de energie tocmai depozitele de grasime in exces. Mult dorita slabire se produce totusi in functie de particularitatile fiecarui organism. Este imperios necesar ca pe toata perioada postului, cantitatea de apa sa nu scada sub un minimum de 3 litri consumati zilnic. De asemenea, este obligatoriu consultarea unui medic inainte de inceperea unui post ce depaseste 3 zile. Adepti ai postului negru: Richard Gere, Uma Thurman, Madonna, Sean Connery.

Solutia africana
Hoodia este o planta din familia Apocyaneelor care creste in Desertul Namib din sudul Africii. Alte denumiri ale sale inspirate de forma frunzelor sunt: Palaria bosimanului, Regina din Namib, in timp ce bastinasii bosimani o denumesc simplu Xhoba. Dar nu toate aceste denumiri variate au adus planta Hoodia in atentia nutritionistilor. In 1977, Consiliul Sud African pentru stiinta si cercetari a descoperit un straniu principiu activ in frunzele de Hoodia. Denumit in prezent P57, acest compus natural este singurul din lume care actioneaza ca un puternic inhibitor al senzatiei de foame. Mai mult, acesta actioneaza si ca stimulent al metabolismului, accelerand rata arderii stratului de grasime al corpului uman. Multe studii au certificat aceasta planta minune a viitorului. Un medic din Pennsylvania a testat consumul de extract de Hoodia pe un lot de 30 de pacienti cu probleme de greutate, descoperind surprins ca acestia au pierdut circa 10% din greutatea corporala intr-un interval de 10 zile. Cercetatorii de la Institutul medical Brown din Rhode Island au facut, de asemenea, cercetari, injectand pacientilor diverse doze din deja celebrul P57. Rezultatele nu au intarziat sa apara. Totusi misterele Hoodiei nu s-au epuizat, planta fiind inca sub lupa cercetatorilor. Pentru inceput, curele indelungate nu sunt incurajate din cauza suprasolicitarii ficatului.

Yoga la cald
Toata lumea cunoaste efectele multiple ale practicii yoga. Evident cand practica se axeaza doar pe yoga… Milenara gimnastica psiho-somatica dezvoltata in antichitatea Indiei are beneficii majore atunci cand este practicata corect sub indrumare pertinenta si fara nici un fel de deviatii. Cine s-ar fi gandit totusi ca posturile imobile specifice acestei practici pot duce la rezultate spectaculoase in lupta cu kilogramele in exces? Bikram Choudhury, un expert indian, a dezvoltat o modalitate de yoga adaptata cerintelor publicului occidental supraponderal. El a initiat practica yoga in incaperi unde temperatura se apropie de cea dintr-o sauna! Pana aici nimic deosebit, dar cum lucrurile simple au dus deseori la rezultate surprinzatoare, efectul posturilor yoga practicate intr-un mediu incins duce, pe langa relaxare corporala, la pierderea greutatii printr-o metoda blanda, potrivita perfect unei societati moderne, din ce in ce mai sedentarizate. Succesul lui Bikram este evident, peste 90 de scoli de acest tip fiind deschise in lumea intreaga de la inceputul acestui an.

Incearca macrobiotica?
Filosoful si naturistul japonez George Oshawa a adus pentru prima oara in 1950 in atentia opiniei publice stilul de nutritie macrobiotica sau regimul Oshawa, cum mai este denumit in onoarea acestuia. Adeptii curentului macrobiotic se hranesc echilibrat respectand principiul chinezesc Yin & Yang in alimentatie. Astfel, se considera ca alimentele care ingrasa sunt de esenta Yin si in consecinta evitate. Zaharul, alcoolul, cafeaua, ciocolata, faina si uleiurile rafinate, toate sunt alimente Yin care distrug sanatatea si ingrasa. Alimentele Yang sunt orezul, mierea, ouale de prepelita, maslinele. Dieta completa Oshawa se compune din cereale integrale (circa 25-50%), legume (proportii asemanatoare), fasole si leguminoase (10-20%), supe zilnice si alge marine. Poate ca aceasta dieta ar fi trecut neobservata daca de-a lungul timpului nu ar fi avut rezultate remarcabile asupra celor care doreau sa scape de kilogramele in plus. Adepti ai nutritiei macrobiotice: John Lennon, Yoko Ono, Gwyneth Paltrow, Sting, Madonna, Avril Lavigne, Courtney Love.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cu 10 cm mai aproape de cer
Cu 10 cm mai aproape de cer
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”