Superalimentele tineretii

In cazul in care te gandesti ca mai e ceva vreme pana cand ridurile vor deveni o problema care sa te preocupe, poate ca ar trebui sa te gandesti mai bine! Probabil ca ai auzit de atatea ori ca este intotdeauna mai bine sa previi decat sa tratezi. Acest lu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Superalimentele tineretii
Superalimentele tineretii

Broccoli
Toate legumele de culoare verde inchis sunt bogate in vitamina C si in substante cu proprietati anticancerigene, precum sulforafanul si genisteinul. Broccoli contine pigmenti carotenoizi care ajuta la prevenirea afectiunilor legate de imbatranire, precum cataracta. Mai este bogat in calciul necesar sanatatii sistemului osos.

Afinele
Culoarea naturala albastra a afinelor este data de antocianina, o substanta care ajuta la mentinerea nivelului adecvat de colagen din piele, contribuind la aspectul tanar al acesteia. Afinele, si in general fructele de padure, contin vitaminele C si B3 care sunt antioxidanti benefici ce protejeaza organismul impotriva cancerului si a afectiunilor oculare.

Rosiile
Sunt o sursa bogata de licopen, un agent anticancerigen si un puternic antioxidant ce previne imbatranirea prematura a celulelor. Licopenul contribuie de asemenea la mentinerea sanatatii inimii.

Usturoiul
Contine calciu, magneziu, sulf, potasiu si vitamina C. Este un puternic antioxidant ce ajuta la reducerea colesterolului. Actioneaza precum un antiseptic natural, avand proprietati antibacteriene, te tine departe de infectii si afectiuni ale pielii.

Macrisul de balta
Poate fi numit cu adevarat un superaliment. Contine vitamina C, fier si zinc, toate acestea contribuind la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, parului si unghiilor tale. In tara noastra nu se gaseste foarte usor, dar cu siguranta merita cautat. 

Prunele
Nu numai ca ajuta la functionarea adecvata a intestinelor, dar prin uscare, prunele isi pastreaza substantele antioxidante care lupta impotriva imbatranirii celulelor, fiind astfel aliate de incredere in razboiul cu ridurile.

Soia
Soia contine izoflavone, substante care ajuta la prevenirea imbatranirii cauzate de un dezechilibru hormonal. Se crede de asemenea ca protejeaza impotriva cancerului de san si a cancerului de prostata, in cazul barbatilor.

Nucile si semintele
Bogate in vitamina E, seleniu, zinc si acizi grasi esentiali. Seleniul este necesar pentru producerea anticorpilor, mentinerea sanatatii pielii si a glandei tiroide, fiind de asemenea esential in producerea anumitor enzime foarte importante pentru organism.

Iaurtul
Bacteriile probiotice aflate in iaurtul natural au un rol esential in mentinerea sanatatii tranzitului intestinal, ajutand digestia si absorbtia elementelor nutritive. S-a demonstrat ca aceste bacterii sporesc imunitatea si ajuta la prevenirea anumitor alergii, printre care eczemele.

Algele marine
O sursa excelenta de iod. Iodul este esential pentru buna functionare a glandei tiroide si pentru regenerarea pielii.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Superalimente pentru dieta ta
Superalimente pentru dieta ta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”