Avem veşti bune pentru persoanele cu probleme de greutate: cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Oregon au observat că sucul de struguri şi chiar vinul consumat cu moderaţie ar putea stimul arderea grăsimilor.
În plus, o componentă preţioasă din strugurii roşii, acidul elagic, încetineşte expansiunea celulelor grase, împiedică formarea unor celule grase noi şi chiar accelerează metabolismul acizilor graşi din ficat.
Cercetătorii ţin să precizeze că aceşti compuşi sunt doar adjuvanţi în curele de slăbire şi nu pot înlocui dieta şi sportul echilibrat.
Dacă pe viitor, extractul de strugure ar putea fi folosit pentru a reduce acumularea de grăsimi în ficat, atunci câştigul ar fi evident. Cercetările au fost făcute deocamdată pe cobai.
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.