6 Exercitii de stretching cu prosopul

Exercitiile de stretching sunt foarte bune pentru sanatatea ta si in afara de asta, te fac sa te simti bine. Mobilitatea corpului tau creste si te simti mai bine in pielea ta. Dar uneori este destul de greu sa stai in pozitiile necesare pentru a face exercitiile dorite, iar pentru asta te poti ajuta cu un prosop.
  • Publicat:
  • Actualizat:
6 Exercitii de stretching cu prosopul
Sursa foto: profimedia

Stretching-ul este un tip de exerciții care măresc flexibilitatea și mobilitatea organismului, prin alungirea mușchilor, sau prin extinderea lor, sau prin mișcare.

De ce avem nevoie de stretching?

Exercițiile de întindere specifice stretching-ului mențin mușchii flexibili, puternici și sănătoși. Avem nevoie de această flexibilitate pentru a menține articulațiile capabile să execute o gamă de largă de mișcari. Fără mișcările de stretching, mușchii se scurtează și devin strânși. Apoi, când apelați la mușchi pentru a face diverse activități, aceștia sunt slabi și incapabili să se extindă până la capăt. Acest lucru vă expune riscului de dureri articulare, încordări și leziuni musculare.

Poti incepe un set de exercitii de stretching, cu putin ajutor. Iar ajutorul tau se afla in baie… Un prosop de dimensiuni medii iti poate sustine cu succes efortul, cand incepi sa faci astfel de exercitii.

6 exercitii de stretching usor de facut

Exercitiul 1

Stai pe podea, tinand picioarele drepte in fata si trunchiul drept. Indoaie unul dintre picioare de la genunchi astfel incat talpa sa fie langa genunchiul piciorului care ramane intins. Pune prosopul pe talpa piciorului intins si trage cu ambele maini, aplecandu-te in fata.

Exercitiul 2

Stand pe podea, culcata pe spate, pune prosopul pe dupa una dintre glezne. Departeaza picioarele. Sustine-ti cu prosopul piciorul, incercand sa ajungi cu acesta cat mai aproape de podea. Pastreaza spatele drept. Repeta si cu celalalt picior.

Exercitiul 3

Stai intinsa pe burta si pune prosopul in jurul uneia dintre glezne. Trage piciorul spre spate cu prosopul, atat cat poti de mult. Repeta acest exercitiu si cu celalalt picior.

Exercitiul 4

Pune un prosop peste unul dintre umeri si prinde-l pe jos cu cealalta mana, ca si cum te-ai sterge pe spate. Intinde-ti muschii bratelor si ai umerilor, tragand de prosop in sus si in jos. Repeta exercitiul punand prosopul si pe celalalt umar.

Exercitiul 5

Tine prosopul cu ambele maini la spate, tragand. Ridica mainile la spate, tinand prosopul intins si apleaca-te in fata.

Exercitiul 6

Aseaza prosopul in jurul talpilor, stand pe sezut, pe podea. Tine genunchii indoiti, picioarele apropiate si trage prosopul cu mainile. Acest tip de exercitiu este destinat muschilor spatelui si prin urmare, daca il efectuezi corect, ar trebui sa simti cum acesti muschi se intind.

Cat de des ar trebui sa faci exercitii de stretching?

Stretching-ul este benefic pentru tine si il poti face zilnic, fara nici un risc. In plus, se mai recomanda ca la finalul oricarui tip de antrenament sa se practice si cateva exercitii de stretching.

Este important sa retii ca stretching-ul iti provoaca placere, muschii relaxandu-se la finalul exercitiilor, din aceasta cauza, daca simti durere sau o stare inconfortabila trebuie sa te opresti. Facand astfel de exercitii, iti sporesti mobilitatea. Daca muschii tai sunt antrenati si ai o mobilitate mai mare, vei putea evita accidentarile in activitatile zilnice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elemente-cheie pentru dieta
Elemente-cheie pentru dieta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”