Socializeaza daca vrei sa slabesti!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Socializeaza daca vrei sa slabesti!
Socializeaza daca vrei sa slabesti!

O viata sociala activa poate accelera pierderea in greutatea, prin arderea de grasimi, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Ohio, pe soareci.

Oamenii de stiinta americani au identificat o legatura intre nivelul interactiunilor sociale ale unui soarece si greutatea acestuia.

Tesuturile adipoase se gasesc in corp sub doua forme: tesut adipos „brun” si tesut adipos „alb”. In timp ce majoritatea adultilor au tesut adipos alb, cel brun se gaseste la bebelusi si la acei adulti care au fost expusi la temperaturi scazute extreme si care folosesc acest tip de grasime pentru a genera caldura in organism. In alte conditii, tesutul adipos brun este mai greu de produs de catre organismele adulte.

Echipa de cercetatori a descoperit ca micile schimbari in mediul social si fizic al unor soareci poate duce la transformarea unor cantitati mari de grasime alba in grasime bruna.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”