Românii, interesaţi de un stil de viaţă sănătos. 87% consumă băuturi bio

Atenţia pentru o viaţă sănătoasă a crescut în rândul românilor în ultimii ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Românii, interesaţi de un stil de viaţă sănătos. 87% consumă băuturi bio
FOTO: 123rf.com

Tot mai mulţi dintre noi optăm pentru un stil de viaţă sănătos, iar asta o arată popularitatea crescută din ultimii ani a băuturilor vegetale şi în rândul persoanelor care nu au probleme de sănătate. Peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturi vegetale, iar din meniu, la micul dejun, nelipsite sunt cerealele, se arată în urma unui studiu realizat de BioMania pe un eşantion de 500 de persoane.

87% includ săptămânal în alimentaţie băuturi bio pe bază de plante

La nivelul României, tendinţa către o viaţă sănătoasă este în creştere, aceasta fiind determinată de dorinţa de a înlocui laptele cu băuturi vegetale BIO (49%) sau chiar de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe- laptele de migdale sau de cocos. 36% dintre respondenţi consumă zilnic băuturi vegetale şi 21% o dată la două zile.

Doar 8% afirmă că alegerea lor e motivată de un regim alimentar restrictiv- diabetul

Atunci când vine vorba despre achiziţionarea băuturilor vegetale, pricipalul criteriu de selecţie este reprezentat de ingrediente (68%). În procesul de decizie, românii acordă o mai mică importanţă preţului. În acest sens, doar 7% consideră costul principalul criteriu de selecţie.

Bugetul mediu lunar pentru băuturi vegetale: maxim 100 de lei

72% dintre români sunt interesaţi de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 lei pentru achiziţia produselor din gama băuturile vegetale. 69% dintre consumatorii români preferă să cumpere băuturile vegetale direct din supermarketuri/hipermaketuri, de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 27% aleg atât magazinele naturiste, cât şi magazinele online de specialitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030