Peşte din Delta Dunării: de unde se poate cumpăra on line

Bursa de Peşte Tulcea este o platformă online oficială pentru toţi cei interesaţi să desfăşoare activităţi cu peşte românesc, în special cu din Delta Dunării.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Peşte din Delta Dunării: de unde se poate cumpăra on line
Bursa de Peşte Tulcea s-a deschis oficial pentru toate persoanele interesate să desfăşoare activităţi cu specific pescăresc, foto Mădălina Drăgoi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România a anuţat printr-un comunicat de presă că s-a deschis o platformă online pentru toate persoanele interesate să desfăşoare activităţi cu specific pescăresc. Aceast site se numeşte Bursa de Peşte Tulcea, iar adresa web este www.bursadepestetulcea.ro.

Prin intermediul acestei platforme online este licitată şi comercializată oferta de produse pescăreşti, obţinută în special din pescuitul comercial desfăşurat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), pentru a crea o piaţă concurenţială funcţională, care să permită asociaţiilor de pescari şi pescarilor să obţină cele mai bune preţuri de vânzare.

Sistem pus la punct pentru pescari, companii şi cumpărători

Acest sistem este pus la dispoziţia comercianţilor fără perceperea vreunei taxe. Noutatea o constituie intervenţia Casei de Comerţ Unirea care va achiziţiona peştele rămas după finalizarea procedurii de licitaţie prin negociere directă şi îl va introduce într-un circuit rentabil de fabricaţie sau de valorificare. Astfel, pescarii pot să îşi expună oferta zilnică de peşte proaspăt ce va putea fi licitat de către cumpărătorii ce se vor autentifica în sistem.

Totodată, publicul larg poate regăsi informaţii despre cele mai răspândite specii de peşti din Delta Dunării şi Marea Neagră, precum novacul, bibanul, guvidul, calcanul, crapul sau ştiuca. Bursa de peşte Tulcea a fost preluată în administrare de SN Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA SA, ca Punct de Lucru, în scopul realizării obiectivului central al proiectului şi anume – crearea unui mecanism economic de tip bursă, capabil să tranzacţioneze peşte şi produse pescăreşti rezultate din activitatea de pescuit comercial şi acvacultură din Delta Dunării, Marea Neagră şi pescuitul costier se mai anunţă în comunicatul de presă de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”