O dieta bogata in oua, spanac si alte legume

O dieta bogata in oua, spanac si alte legume cu frunze verzi sau de culoare galbena poate preveni pierderea vederii, este concluzia unui studiu realizat in America
  • Publicat:
  • Actualizat:
O dieta bogata in oua, spanac si alte legume
Diet news

O dieta bogata in oua, spanac si alte legume cu frunze verzi sau de culoare galbena poate preveni pierderea vederii, este concluzia unui studiu realizat in America. S-a descoperit ca persoanele care au o astfel de alimentatie prezinta un risc mai scazut de a suferi de degenerare maculara, o boala a ochilor produsa de imbatrânire. Aceasta este principala cauza a aparitiei orbirii in randul persoanelor cu varste peste 50 de ani. Numai in SUA boala – fara tratament – afecteaza 1,2 milioane de persoane. Legumele verzi si galbene contin carotenoizii luteina si zeaxantina, substante care protejeaza ochii de maladiile care apar o data cu inaintarea in vârsta. Acesti carotenoizi dau fructelor si legumelor culoarea galbena. Luteina si zeaxantina sunt depozitate in ochi si actioneaza ca antioxidanti.

Cum sa devii negru de… odihna
Cercetatorii britanici au descoperit ca o doza zilnica de ciocolata neagra poate reduce simptomele sindromului oboselii cronice. La studiu au participat zece pacienti cu acest sindrom, care au primit zilnic cate 45 de grame de ciocolata cu un continut ridicat de cacao sau o aceeasi cantitate de ciocolata alba colorata in maro inchis. Dupa doua luni, cei care au consumat ciocolata cu mai mult continut de cacao s-au simtit mai odihniti. Ciocolata neagra are efect asupra serotoninei, „hormonul fericirii“ din creier. Este bogata in polifenoli care pot reduce tensiunea arteriala si elimina oboseala. In plus, fiind un produs cu continut ridicat de cacao si unul scazut de zahar, nu afecteaza silueta.

O dieta bogata in cartofi afecteaza ficatul
O alimentatie in care domina alimentele bogate in amidon, precum cartofii, orezul alb si painea alba, poate afecta serios functiile ficatului, arata un studiu realizat de cercetatorii americani. Alimentele cu indice glicemic ridicat (care sunt digerate repede de organism) pot contribui la aparitia unei disfunctii hepatice, „ficatul gras“, care face parte dintre „bolile tacute“. Dupa cum indica si numele bolii, in cazul „ficatului gras“ grasimea se depune in jurul organului, iar in timp aceasta poate fi un factor al aparitiei insuficientei hepatice. Cercetatorii de la un spital de pediatrie din Boston au descoperit acest lucru in urma unor studii realizate pe cobai.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tonul
Tonul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân