Noi descoperiri despre uleiul de peşte şi pericolul zahărului

Studii recente realizate la diverse universităţi de prestigiu din lume au adus în prim plan noi informaţii despre Omega 3.
Noi descoperiri despre uleiul de peşte şi pericolul zahărului

Studii recente realizate la diverse universităţi de prestigiu din lume au adus în prim plan noi informaţii despre Omega 3. Conform unui studiu publicat în American Journal of Psihology, cei care consumă suplimente cu uleiuri de peşte mai mult de o lună au experimentat mai puţin stres mental, ceea ce a influenţat şi sănătatea cardiovasculară.

O altă cercetare arată că o doză mică zilnică poate reduce frecvenţa crizelor de epilepsie. Iar un alt studiu derulat la Universitatea Iowa spune că uleiul de peşte nu luptă împotriva declinului cognitiv la femeile în vârstă, aşa cum se credea până acum.

Cât de periculos este zahărul?

Asociaţia American Heart recomandă cu fermitate renunţarea la consumul de zahăr, din cauza problemelor ce pot apărea ulterior. Oamenii de ştiinţă de la Consiliul Medical de Cercetare au descoperit că aportul ridicat de zahăr este asociat cu obezitatea.

Asociaţia American Heart a publicat un raport conform căruia o alimentaţie bogată în fructoză creşte presiunea arterială la bărbaţi. Cercetătorii de la Universitatea Emory, şcoala de Medicină au constatat că persoanele care consumă cantităţi mari de zahăr adăugat sunt mai predispuse la boli cardiovasculare. Iar oamenii de ştiinţă de la Universitatea California susţin că între aportul de zahăr şi diabetul de tip 2 este o legătură de cauzalitate directă.