Metoda de slăbire garantată de cercetători, în doar 15 minute pe zi

Cercetătorii sunt convinşi că prin această metodă de doar 15 minute pe zi poţi atinge cu succes obiectivele în procesul de slăbire.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Metoda de slăbire garantată de cercetători, în doar 15 minute pe zi
FOTO: 123rf.com

Dacă cineva ar fi zis că se poate ţine cont de fiecare lucru pe care o persoană îl consumă într-o zi atunci când se află în timpul procesului de slăbire, primul lucru care i-ar trece prin cap ar fi ”Nu am timp pentru aşa ceva”. Se pare că persoanele care îşi notează alimentele pe care le consumă în fiecare zi reuşesc cu uşurinţă să ţină cont de evoluţia lor.

Un nou studiu publicat în Jurnalul de Obezitate în care au fost urmărite undeva la 150 de persoane care timp de şase luni şi-au notat tot ce au consumat în timpul programului de slăbit, a pus sub observaţie că această activitate nu a durat mai mult de 15 minute, în medie. Şi ce mai înseamnă 15 minute în ziua de astăzi? Un scroll în social media sau începutul unui episod din serialul favorit.

Studiul a fost susţinut de o echipă de cercetători de la Universitatea Vermont şi Universitatea din Sudul Californiei, iar la finalul acestuia, s-a constatat că persoanele care au reuşit să piardă 10% din greutatea corpului erau chiar cele care ţineau acest jurnal alimentar. Dacă la început timpul acestor notiţe era în medie de 23.2 minute, în timpul celor şase luni de studiu, acesta a scăzut la 14.6 minute.

Faptul că au putut înregistra aceste date cu privire la alimentele şi băuturile pe care le consumă, numărul caloric, grăsimile, mărimea porţiei, dar şi metodele de preparare, i-a ajutat să-şi urmărească parcursul în procesul de slăbire şi să ştie exact ce şi cât să mânănce. Bineînţeles, aceste înregistrări nu înseamnă automat mai puţine kilograme, ci faptul că prin monitorizare atentă a ceea ce se consumă se pot atinge mai uşor obiectivele de slăbire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”