Leurda, regina verdeturilor

Dintre toate verdeturile, regina se numeste fara indoiala leurda. Este usturoiul salbatic care se recolteaza din padure in martie, inainte sa infloreasca.
Autor: Andreea Groza
Leurda, regina verdeturilor
Leurda, regina verdeturilor

Dintre toate verdeturile de primavara, regina se numeste fara indoiala leurda. Este usturoiul salbatic care se recolteaza din padure in martie, inainte sa infloreasca.

Frunzele se strivesc si astfel miros a usturoi. Va ofera vitaminele A si C in cantitati mari, dar si calciu. Leurda imbunatateste functia ficatului.

Daca suferiti din cauza virusurilor hepatice (A, B, C, D), leurda este un aliment-minune, pentru ca inhiba dezvoltarea microorganismelor periculoase.

De asemenea, daca aveti un copil care se confrunta des cu infectii respiratorii, ii dati in fiecare zi, timp de 2 luni, o salata cu leurda. Acesta este si un antibacterian si un antiviral excelent.

Cum se face salata? Frunzele de leurda se taie in bucatele mici (ca sa va bucurati la maximum de efectul plantei). Se adauga putin ulei si otet preparat dupa metoda traditionala si e gata salata! Puteti apela si la plante condimentare uscate (cimbru, busuioc, oregano), pentru un gust delicios.

O alta varianta delicioasa este supa crema de leurda

Cel mai nou articol Video: