Lactatele: 3 motive să le consumi mai des în sezonul rece

Lactatele sunt cele mai bune prietene ale stării de bine. Conţinutul crescut de calciu şi nutrienţi esenţiali din lapte, iaurt, brânză, caşcaval, urdă şi alte lactate ajută la combaterea depresiei şi a melancoliei din sezonul rece. Gândeşte-te numai la feliile de pâine prăjită alintate cu un strat generos de unt şi dulceaţă de fructe sau la pizza aburindă pe care nu te mai saturi să presari brânzeturi diverse.
Lactatele: 3 motive să le consumi mai des în sezonul rece

Este timpul ca sănătatea ta să treacă, şi în acest an, prin proba de foc a toamnei, care îi testează rezistenţa în faţa temperaturilor nehotărâte din termometre, vântului ba cald, ba rece, şi ploilor mohorâte.

Lactatele sunt mereu la datorie şi devin, ca de fiecare dată, cel mai puternic aliat al unui organism puternic şi sănătos în faţa acestui anotimp capricios!

Iată 3 dintre motivele esenţiale pentru care lactatele sunt ajutorul ideal de care are nevoie organismul toamna!

Întăresc sistemul imunitar – Când imunitatea tinde să scadă în zilele reci de toamnă, lactatele bogate calciu, vitamine şi alte minerale o ridică la loc, rapid şi fără prea mult efort. Combinate cu legume sau fructe în reţete delicioase şi hrănitoare, sunt doar câteva dintre lactatele care îţi întăresc imunitatea şi îţi protejează organismul împotriva infecţiilor de sezon.

Energizează organismulOboseala, stresul şi frigul care se lasă treptat peste întreaga natură sunt trei dintre cele mai mari pericole pentru sănătatea ta în sezonul de toamnă. Te predispun la boli de inimă, cancer, infecţii, obezitate, diabet şi alte afecţiuni periculoase.
Ţine piept efectelor nocive ale epuizării fizice şi surmenajului intelectual cu ajutorul lactatelor. Fii creativ şi isteţ în modul în care le strecori în meniul tău, pentru a nu te plictisi prea uşor de ele! Alege întotdeauna reţete sănătoase, preparate cu ingrediente cu conţinut energetic ridicat. Combină caşcavalul cu paste în savuroasele macaroane cu brânză de care nu te saturi niciodată în anotimpurile reci. Nu uita nici de urda îmbinată cu ouă şi lapte în plăcinte ori tartele delicioase de sezon.

Alunga astenia de toamnă – Lactatele sunt cele mai bune prietene ale stării de bine. Conţinutul crescut de calciu şi nutrienţi esenţiali din lapte, iaurt, brânză, caşcaval, urdă şi alte lactate ajută la combaterea depresiei şi a melancoliei din sezonul rece. Gândeşte-te numai la feliile de pâine prăjită alintate cu un strat generos de unt şi dulceaţă de fructe sau la pizza aburindă pe care nu te mai saturi să presari brânzeturi diverse.

Sursa: kolibamilk.sk/ro/

Ghid de nutriţie şi sport
Ghid de nutriţie şi sport