Gustul se educă: învăţaţi-i pe copii să mănânce fructe şi legume de la vârste fragede!

Preocupările părinţilor privind formarea unor obiceiuri alimentare în rândul copiilor ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gustul se educă: învăţaţi-i pe copii să mănânce fructe şi legume de la vârste fragede!

Consumul zilnic de fructe şi legume contribuie la dezvoltarea normală din punct de vedere fizic şi intelectual a copiilor. Tocmai de aceea, preocupările părinţilor privind formarea unor obiceiuri alimentare în rândul copiilor ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă, spun specialiştii.

„Un consum zilnic adecvat de fructe şi legume le dă şansa celor mici să se dezvolte normal, să aibă performanţe fizice şi intelectuale bune şi îi protejează împotriva diverselor afecţiuni. Nouă, celor mari, ne asigură nutrienţii esenţiali de care avem nevoie pentru a face faţă provocărilor fiecărui anotimp şi pentru a ne simţi bine. Educaţia pentru viaţă trebuie să includă şi o alimentaţie adecvată.

Pe lângă mintea şi spiritul copilului, ca părinţi ne preocupăm de sănătatea lui, de dezvoltarea normală a corpului la care fructele şi legumele au o contribuţie definitorie. Cele cinci porţii de fructe şi legume pe zi nu sunt o poveste, ci sunt parte a unui mod adecvat de viaţă. Să ne preocupăm şi să îi învăţăm, aşadar pe copiii noştri ca să aibă zilnic în farfurie sau la pachet, fructe şi legume sub toate formele.”, a declarat într-un comunicat de presă dr. Şerban Damian, medic de familie.

Pentru ca părinţii să-i obişnuiască pe cei mici să consume fructe şi legume, specialistul recomandă să se ţină cont de câteva aspecte. Părinţii trebuie să ştie că cei mici dobândesc mult mai uşor cunoştinţele la vârste mai fragede şi că pot fi familiarizaţi cu gusturile şi aromele noi astfel încât mai târziu să-şi poată crea singuri obiceiuri alimentare corecte.

De asemenea, părinţii trebuie să aibă în vedere consumul constant şi regulat de fructe şi legume de către cei mici. În acest sens, educaţia nutriţională a copiilor trebuie să înceapă din grădiniţe, să continue în şcoli şi să fie susţinută, pe lângă părinţi, şi de bunici sau de celelalte rude din preajma copiilor.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân