Excesul de fier şi apetitul; Roşiile şi guta

Pornind de la modelul animalelor, cercetătorii americani au descoperit că un consum ridicat de fier sub forma unor cantităţi mari de carne roşie, suprimă secreţia de leptină, hormonul responsabil cu reglarea apetitului.
Excesul de fier şi apetitul; Roşiile şi guta

Pornind de la modelul animalelor, cercetătorii americani au descoperit că un consum ridicat de fier sub forma unor cantităţi mari de carne roşie, suprimă secreţia de leptină, hormonul responsabil cu reglarea apetitului.

Fierul este compusul mineral pe are oamenii nu-l pot excreta, astfel că, pe măsură ce cantitatea consumată creşte nivelul leptinei scade, creându-se condiţii ca individul să mănânce mai mult decât îi este necesar.

Consumul ridicat de fier este, de asemenea, asociat apariţiei mai multor boli precum diabetul sau Alzheimer. Aşadar, încă un motiv să reducem aportul de carne roşie.

Roşiile pot declanşa guta

Guta este o formă dureroasă şi debilitantă de artrită care afectează de trei ori mai mulţi bărbaţi decât femei. După instalarea acestei afecţiuni consumul anumitor alimente poate declanşa atacuri dureroase.

Un grup de cercetători australieni au remarcat că un număr din ce în ce mai mare de suferinzi de gută afirmă că tomatele constituie un astfel de aliment. Cercetarea realizată de aceştia a acoperit 2051 de subiecţi dintre care 20% au plasat roşiile pe lista alimentelor pe care le evită dacă doresc ca guta să nu le afecteze viaţa.