Eşti rider BMX şi Mountain Bike? Ne vedem la Dirt on Fire!

Ringul de luptă al celor mai buni rideri din ţară dar şi din afară, se mută în perioada 30 iulie – 2 august la Dirt on Fire 2015 fueled by burn.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Eşti rider BMX şi Mountain Bike? Ne vedem la Dirt on Fire!

Ringul de luptă al celor mai buni rideri din ţară dar şi din afară, se mută în perioada 30 iulie – 2 august la Dirt on Fire 2015 fueled by burn. Ajuns la cea de-a 5-a ediţie, cea mai mare competiţie de BMX şi Mountain Bike dirt jumping din ţară se întoarce acasă, la Miercurea Ciuc.

Rideri din Germania, Cehia, Franţa, Spania, Norvegia şi chiar Argentina s-au înscris anul acesta la Dirt on Fire 2015 şi sunt pregătiţi să îşi pună talentul la bătaie şi să surprindă publicul şi în acest an cu cele mai spectaculoase trickuri ale lor. Cel mai mare şi competitiv park de dirt jumping din România, RideMore, va fi gazda celei de-a 5-a ediţii a competiţiei susţinută de burn. Miza o reprezintă un premiu în valoare de 3000 de euro care va fi înmânat celui care va avea cea mai bună performanţă pe ringul de luptă DOF.

Inclus în FMB World Tour

Miercurea Ciuc reprezintă, în prezent, inima comunităţii de biking din România. Riderii din toată ţara aleg să se antreneze aici de-a lungul anului, scopul final fiind mult aşteptata competiţie ce are loc la început de august. După patru ediţii de succes, Dirt on Fire a ajuns să fie inclus începând cu acest an în circuitul internaţional oficial al competiţiilor de Freeride Mountain Bike, FMB World Tour. O altă noutate este legată de terenul de joacă Dirt on Fire. Anul acesta, un starter de 7 metri şi un run-in lung de 10 metri îi vor pregati pe rideri de traseu dupa un drop down de 3 metri, detalii care vor ajuta concurenţii să prindă viteza necesară care vor putea să sară până la 8 metri în înălţime.

DJ Deekline, invitatul special al DOF 2015

Competiţia  îşi extinde limitele anul acesta şi, pe lângă un show spectaculos de dirt jumping, îşi va aştepta publicul cu un vibe de festival. Concertele şi petrecerile vor avea loc la scena principală amplasată lângă parcul de dirt, făcând experienţa DOF una mai amplă şi plină de energie. Invitatul special al acestei ediţii este DJ-ul britanic Deekline, care sâmbătă seară, după competiţie, va încălzi atmosfera la main stage pe ritmuri de dance şi breakbeat.

“Dirt On Fire a ajuns la nivelul următor, a devenit o competiţie internaţională unde şi-au anunţat prezenţa rideri din ţări ca Germania, Polonia, Ungaria,  Cehia, Ucraina, Rusia Spania, Franţa şi Statele Unite ale Americii. De când ne-am început călătoria alături de burn, am crescut de la an la an ca set-up, număr de participanţi şi  performanţă. În acest an suntem pentru prima dată înscrişi în Campionatul Mondial de Dirt Jumping şi aducem un line-up muzical în dirt-park alături de line-up-ul de rideri.” a declarat Kinda Geza, organizatorul Dirt on Fire.

Dirt on Fire demonstrează că un sport poate depăşi barierele sportului, influenţând o generaţie, creând o modă şi un stil de viaţă alternativ, bazat pe alte valori decât cele cunoscute nouă.

“Totul a pornit de la o bicicletă improvizată şi sudată şi trickuri făcute pe bordură. Ne-am dat seama că suntem mai mulţi, ne-am motivat unii pe alţii şi aşa a apărut performanţa, când totul a culminat cu Dirt on Fire.”, a declarat Demian Barnabas, rider burn.

DOF 2015, prima transmisie live a unei competiţii de dirt jumping din România

Dirt On Fire va putea fi urmărit live, pe sport.ro, devenind, astfel, primul eveniment de dirt jumping din ţară care va fi transmis în direct la tv.

Pentru mai multe detalii şi programul Dirt on Fire, consultaţi pagina evenimentului AICI.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”