Potasiul este un mineral indispensabil care susţine activitatea electrică a celulelor şi are un rol important în regimul alimentar. Adoptând o dietă echilibrată care să conţină fructe, legume şi proteine îi putem oferi organismului acest element de care are nevoie.
Potasiul poate reduce riscul de boli cardiovasculare şi contribuie la transmiterea de oxigen către creier. Mai mult, acesta controlează contracţia muşchilor şi funcţionarea nervilor, ajutând la reglarea tensiunii arteriale. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a stabilit că doza zilnică recomandată organismului uman adult este de 3500 mg de potasiu.
„Buna funcţionare a organismului porneşte de la alegerile alimentare pe care le facem zi de zi. Dacă ne dorim să ducem o viaţă echilibrată şi sănătoasă, este esenţial să ne facem un plan potrivit pentru nevoile personale care să se integreze în programul nostru zilnic. Între aceste alegeri trebuie să acordăm atenţie şi surselor de potasiu. Dintre cele mai accesibile alimente care conţin acest mineral sunt avocado, pepene roşu, spanac, suc de portocale şi berea, consumată în cantităţi moderate,” a declarat dr. Corina Zugravu, Preşedinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Atenţie, iubitorii de bere trebuie să ştie că doar consumând în mod moderat bere se pot bucura de efectele pozitive asupra sănătăţii. Excesul de alcool duce la îmbolnăvire pe termen lung.