De unde ne luăm vitaminele în perioada autoizolării din cauza coronavirusului

În perioada autoizolării la domiciliu avem cantităţile suficiente de vitamine din alimentaţie? Avem oare toate vitaminele necesare bunei funcţionări a corpului?
  • Publicat:
  • Actualizat:
De unde ne luăm vitaminele în perioada autoizolării din cauza coronavirusului
De unde ne luam vitaminele în perioada autoizolării pentru stoparea răspândirii coronavirus? foto Shutterstock

În această perioadă unică în vieţile noastre suntem mai dispuşi parcă decât oricând să ne păstrăm starea de sănătate. Deşi majoritatea românilor şi-au făcut provizii alimentare, unii se întreabă dacă reuşesc să acopere conţinutul necesar de vitamine. A răspuns dr. Şerban Damian, medic nutriţionist

De unde luăm vitaminele în acestă perioadă a autoizolării la domiciliu când nu mai este atât de simplu să mergem zi de zi la piaţă pentru verdeţuri proaspete, legume, fructe? ”Vitaminele se găsesc în diverse cantităţi şi combinaţii în mai toate alimentele. Important este să menţinem o alimentaţie echilibrată şi diversificată.” explică medicul nutriţionist.

Soarele este benefic stării de bine şi sintezei vitaminei D

Respectaţi principiile unui regim de viaţă echilibrat şi nu uitaţi să staţi zilnic la fereastră, balcon, în curte pentru a vă încărca bateriile dar şi rezervele de vitamina D. Iată ce recomandare are medicul nutriţionist. ”Ţinând cont că vom traversa o perioadă în care vom sta mult mai mult în interior, n-ar fi o idee rea să ne administrăm un supliment alimentar care să conţină vitamina D” a mai adăugat specialistul în nutriţie.

Dr. Şerban Damian, nutriţionist

Dr Serban Damian

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”