Cum mănâncă românii carnea de pui

Rezultatele studiului plaseaza carnea de pui in topul preferintelor romanilor, 7 din 10 persoane sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana.
20.07.2017
Cum mănâncă românii carnea de pui

Un studiu de piaţă naţional care a analizat obiceiurile românilor în ceea ce priveşte consumul de carne de pui plasează acest aliment în topul preferinţelor românilor. Astfel, în ceea ce priveşte tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 români susţinând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână. Totodată, 95% dintre persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne.

Hypermarketurile şi supermarketurile rămân cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui (77%), în timp ce magazinele fizice specializate (49%) şi magazinele alimentare obişnuite (46%) sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane.

94% dintre români preferă să cumpere carne proaspătă refrigerată în detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format în special din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

De ce preferă mulţi consumatori carnea de pui?

Motivând alegerea frecventă a cărnii de pui în alimentaţia lor, românii susţin că aceasta este un aliment care se găteşte uşor (71%), are gust bun ( 62%) şi este o carne slabă, cu puţine calorii (57%). Cei mai mulţi dintre români asociază acest tip de carne cu aportul caloric scăzut, conţinutul mic de grăsimi şi viaţa sănătoasă. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogată în vitamine.

Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des în bucătăriile românilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) şi pulpele inferioare de pui (72%), însă şi alte categorii precum ficăţeii, aripioarele şi pipotele sunt pe placul acestora.

Modalitatea prin care aceştia preferă să le gătească frecvent sunt la cuptor (81%), în mâncare (75%) şi la grătar (68%).
Studiul mai scoate în evidenţă şi o serie de date interesante despre felul în care gătesc românii carnea de pui, de unde se informează şi ce reţete sunt în topul preferinţelor lor.

Top 5 reţete cu pui gătite de români

  1. Piept de pui la grătar (93%)
  2. Şniţel de pui (92%)
  3. Tocăniţă de pui (91%)
  4. Ciorbă de pui cu tăiţei (88%)
  5. Supă de pui cu găluşte (88%)

Lista continuă cu o serie de alte reţete de pui, precum pui cu orez, ficăţei de pui la tigaie, pulpe de pui cu legume la cuptor, friptură de pui cu mujdei şi mămăligă, salată beuf cu carne de pui sau mâncare de mazăre cu pui.

În topul reţetelor cu carne de pui gătite cel mai des pentru copii avem:

  1. Şnitel de pui (82%)
  2. Ciorbă de pui cu tăiţei (78%)
  3. Supă de pui cu găluşte (77%)

81% dintre consumatorii de carne de pui susţin ca au aflat reţetele pe care le pregătesc de la membrii familiei (mame, bunici), iar 57% dintre aceştia au ca sursă de inspiraţie mediul online, site-uri specializate sau bloguri.

Românii sunt deschişi şi către bucătăriile internaţionale, iar cea mai apreciată este bucătăria italiană (68%), urmată de cea grecească (37%) şi cea franţuzească (36%).

Studiul efectuat de Transavia aduce o perspectivă de actualitate asupra obiceiurilor culinare si de consum ale românilor, dar si asupra pieţei cărnii de pui, care a crescut în mod constant în ultimii ani.

Studiul a fost efectuat în parteneriat cu compania de cercetare de piaţă iSense Solutions pe un eşantion de 520 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 18 ani, din mediul urban, care obişnuiesc să gătească cel puţin o dată pe săptămână.

Cel mai nou articol Video:
Diana Stănculeanu, psihoterapeut: cum abordăm anxietatea prelungită
Recomandări:
De ce pocnesc oasele – boala responsabilă apare la peste 50% din populație!
De ce pocnesc oasele – boala responsabilă apare la peste 50% din populație!
Primul transplant cardiac din 2022 în România
Primul transplant cardiac din 2022 în România