Ce mănâncă românii în pauza de prânz

Mai bine de jumătate dintre români (58%) şi-ar dori să facă o schimbare în obiceiurile lor alimentare din timpul prânzului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce mănâncă românii în pauza de prânz

Mai bine de jumătate dintre români (58%) şi-ar dori să facă o schimbare în obiceiurile lor alimentare din timpul prânzului.

Pe de altă parte, timpul limitat (51%), dar şi lipsa de inspiraţie pentru reţete variate (13%) sunt principalele obstacole în calea schimbării acestor obiceiuri.

Acestea sunt rezultatele unui studiu iVox.ro realizat în 2014 la cererea Floriol, la care au participat 4.105 de respondenţi.

2 din 3 români îşi doresc o alimentaţie sănătoasă şi variată în timpul mesei de prânz. Cu toate acestea, în topul preferinţelor culinare ale românilor se află, pe lângă clasicul grătar de pui cu legume (34%), feluri de mâncare precum şniţel cu cartofi copţi (26,9%), pizza (25,6%) sau pulpe de pui la cuptor cu cartofi prăjiţi (17%), conform studiului citat.

Întrebaţi despre piedicile care stau în calea unui prânz sănătos şi variat, majoritatea românilor nominalizează lipsa timpului (51%) precum şi absenţa ideilor pentru pregătirea unui meniu variat (13%) drept principalele motive.

Pentru a schimba acest aspect, 2 din 10 români ar urma sfaturile unui specialist în nutriţie (21,9%), în timp ce alţi 2 din 10 respondenţi preferă idei sănătoase şi variate, se arată în acelaşi studiu.

De asemenea, cei mai mulţi dintre românii cu loc de muncă (64%) preferă mâncarea gătită acasă, iar aproape o treime (27.6%) apelează la un serviciu de catering la birou sau iau masa în oraş.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân