Carnea de melc, delicatesa-vedetă care te scapă de…celulită?

Perfectă pentru persoanele aflate la dietăşi care îşi doresc o siluetă impecabilă, carnea de melc, slabă în grăsimi, sărată şi cu o aromă intensă, este un adevărat deliciu, în special în Franţa, unde este considerată o delicatesă pe care puţini oameni şi-o permit.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Carnea de melc, delicatesa-vedetă care te scapă de...celulită?

Perfectă pentru persoanele aflate la dietă şi care îşi doresc o siluetă impecabilă, carnea de melc, slabă în grăsimi, sărată şi cu o aromă intensă, este un adevărat deliciu, în special în Franţa, unde este considerată o delicatesă pe care puţini oameni şi-o permit. Deşi melcii sunt o delicatesă specifică gastronomiei franceze, în ultimii ani, aceştia se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare şi în Marea Britanie.

Studiile au arătat că melcii, care se hrănesc în principal cu plante, au carnea foarte curată şi un conţinut scăzut de grăsimi saturate (cele răspunzătoare de creşterea nivelului de colesterol din organism). De asemenea, carnea de melc este o sursă bună de magneziu, fosfor si potasiu.

Având un conţinut mare de proteine şi conţinut mic de glucide şi lipide, carnea de melc este folosită la prepararea unor reţete foarte gustoase, fiind recomandată şi în meniurile celor care suferă de boli ale ficatului, de obezitate, contribuie la vindecarea afecţiunilor pulmonare, a bronhiilor şi a gâtului. În plus, aminoacizii prezenţi în carnea de melc, catifelează şi favorizează eliminarea celulitei şi a varicelor. Nu demult, celebra Katie Holmes a recunoscut că secretul tenului său impecabil se datorează unui extract din melci. De asemenea, în Japonia se practica terapia SPA pe bază de melci, care promite că poate ameliora acneea şi alte afecţiuni ale pielii. 

Francezii gătesc carnea de melc în felul următor: o scot din cochilie, o marinează în unt, usturoi şi pătrunjel, iar apoi o pun la loc şi o servesc împreună cu tacâmuri speciale. Preparatul poartă numele de “escargot” şi se regăseşte în meniurile tuturor restaurantelor din Franţa.

Ba mai mult, ouăle melcilor au devenit şi ele o delicatesă, fiind numite „caviarul melcilor” sau “Escargot pears”. Aceste ouă albe şi luminoase au un gust delicat şi proprietăţi afrodiziace puternice, motiv pentru care în trecut erau cunoscute şi sub numele „Perlele Afroditei”.

Sursa: dailymail.co.uk

Sursa foto: nyhabitat.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”