Vreti o friptura sanatoasa? Alegeti curcanul!

Savurati carnea de curcan tot timpul anului, dar si de Sarbatori. Este un sortiment mai curat decat cel de pui.
  • Publicat:
Vreti o friptura sanatoasa? Alegeti curcanul!
Vreti o friptura sanatoasa? Alegeti curcanul!

Savurati carnea de curcan tot timpul anului, dar si de Sarbatori. Este un sortiment mai curat decat cel de pui. Aceasta deoarece puii de curca nu pot fi crescuti cu hrana industrializata, iar in cea mai mare parte din viata au parte doar de cereale integrale.


Spre deosebire de alte pasari, curcanul nu pierde prin sacrificare sodiul, potasiul sau magneziul din fibre. In plus, proteinele de curcan au o calitate ridicata fata de cele din alte pasari.

„E de preferat pentru ca are mai multa fibra, proteina alba, care e mai disponibila si merge pe tesuturile tinta de crestere si pe vindecarea tesuturilor care au probleme”, spune nutritionistul dr. Lygia Alexandrescu.

In cazul curcanului, ce e mai gustos e si mai valoros. Pulpele au o valoare nutritiva ridicata fata de piept. Sunt permise zilnic 200 de grame de friptura care se recomanda atit adolescentilor cit si tinerilor activi.

Citeste si: Carnea rosie poate cauza cancer!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân