Vrei să mănânci sănătos? Redecorează bucătăria!

Iată ce ne sfătuiesc… arhitecţii pentru o alimentaţie sănătoasă. Dacă ai un cel puţin un pervaz în bucătărie, foloseşte-l pentru a-ţi menţine sănătatea. Acesta se umple cu borcănaşe care au un sistem ermetic de închidere - le găsiţi în orice supermarket.
  • Publicat:
Vrei să mănânci sănătos? Redecorează bucătăria!

Iată ce ne sfătuiesc… arhitecţii pentru o alimentaţie sănătoasă. Dacă ai un cel puţin un pervaz în bucătărie, foloseşte-l pentru a-ţi menţine sănătatea. Acesta se umple cu borcănaşe care au un sistem ermetic de închidere – le găsiţi în orice supermarket. 

 
Fiecare borcanaş se umple cu fructe uscate, fulgi de cocos, seminţe de susan, fistic, condimente uscate din care să nu lipsească ardeiul (nu neapărat cel iute), paste integrale, usturoi, ciuperci uscate, ceaiuri uscate natural. 
 
Soluţia este ca, în fiecare zi, la diferite ore, să consumi cantităţi mici din fiecare borcănaş, în diverse combinaţii. Pastele nu se combină cu brânză, ou sau carne, dar se pot combina cu suc se roşii, busuioc, cimbru şi puţin ulei de masline. Poţi să încălzeşti sucul de roşii şi în felul acesta licopenul, substanţa activă devine mai puternică şi mai eficientă în lupta împotriva eventualelor celule cancerigene.

Cât sucul e pe foc, pune în el condimente şi apoi amesteci cu pastele integrale din grâu dur fierte al dente (uşor tari). La cele două gustări zilnice consumă fructe uscate cu seminţe de susan sau fistic. Ideal ar fi să bei un ceai natural, fără zahăr sau alţi îndulcitori. 

 
Consumă într-o săptămână integral conţinutul borcănaşelor, apoi în săptămâna următoare le umpli cu alte alimente. În felul acesta, într-o lună vei avea o alimentaţie extrem de diversificată, cheia spre o viaţă lungă şi sănătoasă. 
 
Suntem creaţi să consumăm peste 300.000 de alimente, dar ne limităm în prezent la mai puţin de 30. Ca să verifici veridicitatea acestui enunţ, scrie pe hârtie ce mănâci într-o săptămână. Vei vedea că abia depăşeşti 15 tipuri de alimente, ceea ce este total incorect faţă de metabolism. 

Citeşte şi: Uleiul de peşte ţin creierul tânăr

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
5 alimente obligatorii pentru femei
5 alimente obligatorii pentru femei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”