Vechii dusmani au devenit aliatii dietei tale

Branza este indispensabila cand vrei sa slabesti, si asta datorita calciului pe care il contine. Studiile au demonstrat ca adultii obezi care urmeaza o dieta pe baza de lactate pierd in greutate mai mult comparativ cu ceilalti.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vechii dusmani au devenit aliatii dietei tale
Vechii dusmani au devenit aliatii dietei tale

Cele mai multe diete pentru slabit exclud din start anumite alimente, despre care se stia pana acum ca ar reprezenta adevarate bombe cu ceas, gata oricand sa explodeze in calorii, grasimi sau colesterol. Ultimele studii in domeniu, preluate de jurnalistii de la Fox News, demonteaza vechile ipoteze si le transforma in mituri.

Haideti sa aflam impreuna ce avem voie sa mancam cand suntem la regim!

Paine

Preferi sa stai departe pentru ca este plina de carbohidrati, nu? Ei bine, painea integrala este bogata in fibre, minerale si vitamine si are un index glicemic scazut – ceea ce inseamna ca nu creste nivelul de zahar in sange si nici riscul de acumulare a kilogramelor in plus. Cauta numai painea care contine 100% faina integrala.

Unt de arahide

Iti vin in minte doua cuvinte cand te gandesti la untul de arahide: grasime si calorii? Nu ar trebui, cercetatorii de la Brigham Women’s Hospital au descoperit ca persoanele care il consuma slabesc mai usor decat cele care urmeaza o dieta saraca in grasimi si, in plus, reusesc sa se si mentina la greutatea ideala. Mai mult decat atat, creeaza rapid senzatia de satietate, conform oamenilor de stiintade la Purdue University.

Branzeturi

Cine a spus ca trebuie sa stai departe de ele cand esti la dieta? Branza este indispensabila cand vrei sa slabesti, si asta datorita calciului pe care il contine. Studiile au demonstrat ca adultii obezi care urmeaza o dieta pe baza de lactate pierd in greutate mai mult comparativ cu ceilalti. Totusi, fii precauta, multe sortimente de branzeturi contin o cantitate mare de grasime si sare.

Fructe oleaginoase

Or fi ele pline de grasimi, insa dintre cele sanatoase. Oleaginoasele mai contin fibre solubile, care induc rapid senzatia de satietate. Asa ca daca vrei sa rontai ceva alege migdale, arahide si alune, nicidecum chipsuri, snacks-uri sau prajiturele.

Sorbet

Chiar daca esti la dieta, nu ar trebui sa te abtii de la deliciosul desert. Spre deosebire de inghetata, sorbetul contine mai putin zahar si este lipsit de grasimi. Pastreaza insa textura inghetatei, asa ca ce mai astepti?!

Oua

De ani de zile, ouale sunt subiect de controverse: sa le mancam sau nu? Noi cercetari arata ca cea mai buna idee este sa mancam oua dimineata, pentru ca sunt pline de proteine care mentin senzatia de satietate mai mult timp.

Carne rosie

In cantitati mici, la intervale mari de timp, ai voie sa o consumi, chiar daca urmezi un regim de slabit. O bucata de carne slaba de porc sau vita la gratar are tot atatea grasimi saturate ca si carnea de pui.

Cafea

Cofeina creste tensiunea arteriala, respectiv pulsul, ceea ce ar putea fi periculos pentru persoanele care au probleme cardiace. Pentru persoanele sanatoase in schimb, cofeina este un bun stimulent intrucat accelereaza metabolismul si taie pofta de mancare. Nu te abtine asadar de la o ceasca de cafea, insa ai grija cate lingurite de zahar adaugi!

Guma de mestecat

Daca alegi guma de mestecat fara zahar nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta danturii. Poti sa o mesteci linistita pentru ca suprima apetitul si stimuleaza metabolismul, dupa cum ne informeaza un profesor de nutritie de la Universitatea Rhode Island.

Citeste si Slabeste cu ajutorul inghetatei!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta de tatic
Dieta de tatic
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”