Un corp perfect la 52 de ani – dieta supermodelului Elle Macpherson !

Elle Macpherson are 52 de ani şi este considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume
  • Publicat:
Un corp perfect la 52 de ani - dieta supermodelului Elle Macpherson !

Elle Macpherson are 52 de ani şi este considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Cunoscută cu supranumele The Body, Elle mărturiseşte că a fost dintotdeauna adepta unei diete sănătoase. Nutriţionistul care a ajutat-o să-şi păstreze silueta zveltă, doctorul Simone Laubscher, a dezvăluit cum arată meniul supermodelului (alcătuit  respectând regulile de bază ale dietei alcaline!).

Când a descoperit că nivelul pH-ului din organismul ei este sub cel optim, de 7,5, Elle a fost atentă să consume doar alimente alcaline, al căror pH să fie de cel puţin 7. De când se ştie, Elle este pasionată de frumuseţe şi sănătate. Nutriţionistul ei cum se menţine în formă şi ce face să arate atât de bine. Secretele frumuseţii ei, care sunt cât se poate de simple şi…accesibile.

Supermodelul este foarte atentă cu sănătatea ei şi încearcă să aibă o nutriţie echilibrată, o activitate fizică regulată şi un echilibru al pH-ului.

Cum arată meniul de zi cu zi?

Micul dejun: omletă, spanac şi avocado

Un astfel de mic dejun este rezervat pentru zilele în care Macpherson are un program încărcat şi nu poate lua prânzul la ora obişnuită. Alte alimente prferate pentru micul dejun: budincă din seminţe de chia, seminţe de in, ovăz, lapte de migdale şi fructe de pădure.  O altă opţiune? Pâine prăjită sau prăjituri cu migdale alături de un espresso!

Prânz: Somon cu lămâie, ulei de măsline, salată de sfeclă şi orz decorticat

Nutriţionistul Simone Laubscher spune: Aceasta este una dintre mesele ei favorite. Îi place foarte mule peştele şi mănâncă foarte rar carne de pui sau carne roşie.

Cină: Biban la grătar cu salată grecească (prefer halloumi sau brânza de capră)

Deşi produsele lactate sunt de obicei evitate, Labscher explică: Am impresia că viaţa fără brânză este prea plictisitoare.

Gustare: Curmale, ceai verde şi ciocolată neagră

Smoothie: 400 ml de lapte de migdale, o lingură de pudră proteică vegetală WelleCo (propriul brand), jumătate de banană, o mână de fructe de pădure.

Pe parcursul zilei, Elle Macpherson are grijă să bea multă apă – mai exact, 3 litri. De fiecare dată când este pe grabă, supermodelul apelează la reţeta ei favorite de smoothie la care adaugă şi câteva legume cu frunze verzi pentru a fi sigură că nu rămâne fără energie.

Pe lângă dieta alcalină, sportul este un alt element important în viaţa supermodelului. Elle face exerciţii fizice în fiecare zi. Are o rutină ceva mai blândă decât înainte şi nu se mai duce la sală, practică aceste antrenamente acasă, timp de 45 de minute. Îi place să facă sport afară, pe care îl recomandă tuturor. Face surf şi alte sporturi nautice şi înoată foarte mult pentru a-şi menţine forma fizică.

Citeşte mai multe despre dieta alcalină aici!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”