Top Food Trends 2007

Cereale integrale, iaurturi, portii de marime medie si produse pe baza de ceai verde, acestea sunt
Top Food Trends 2007
Top Food Trends 2007

Dietele slabe in carbohidrati, zaharul, sarea, siropul de porumb bogat in fructoza si grasimile dispar. Incercarea de a ramane la curent cu trendurile alimentare iti poate da de furca, si stim asta. insa, cu un pic de determinare si perseverenta ai toate sansele sa capeti un lifestyle sanatos si trendy, cu doar un pic de efort. In plus, cu totii ar trebui sa fim constienti ca o alimentatie mai bogata in nutrienti, precum si exercitiile fizice regulate  sunt cea mai buna cale de a ne pastra sanatosi si plini de viata.

Incercarea de a prefigura orizontul culinar care se apropie este interesanta si incitanta, dar niciodata 100% exact. Iata care credem ca vor fi cele mai la moda aspecte alimentare pentru anul in curs:

1. Mancare mai sanatoasa pentru copii
Marketing-ul destinat nevoilor copiilor este o problema indelung dezbatutaa in ultima perioada. De aceea, este justificata aparitia celor care vegheaza ca produsele alimentare oferite consumului copiilor sa fie conforme cu cerintele corespunzatoare. Probabil vor aparea mai des produse de tipul „mini-portii” speciale pentru ei, gustari pe baza de fructe, preparate din lapte slab in grasime si snacks-uri naturale, cu fructe confiate sau proaspete, atragator ambalate.

2. Fara produse semipreparate
Atunci cand alegem ce anume vom manca, tinem cont de viteza de gatire precum si de aportul proteic al  alimentelor.  Preparatele pe jumatate gatite  nu vor mai fi la moda, iar  sosurile picante sau amestecurile de condimente isi vor pierde si ele din popularitate, fiind inlocuite de alimente proaspete, naturale. Asa ca, pentru a fi in trend, opteaza pentru mancaruri mai sofisticate, a caror preparare iti pun la incercare talentele culinare si rabdarea. Rasplata si aprecierea vor fi pe masura!

3. Pachete pentru o portie
Se pare ca vom vedea mai des pe rafturile supermarketurilor produse de tipul pachete de mazare sau de broccoli congelate, destinate unei singure portii. Deasemenea, ar putea aparea pungi cu paine portionate in asa fel incat sa evite risipa. Acest fapt ar fi benefic nu doar pentru controlarea cantitatii de mancare ingerate, cat si pentru asigurarea unei portii medii echilibrate, scazand astfel, in timp, in greutate.

4. Deserturi slabe in calorii
Cea mai periculoasa alegere pentru silueta este inghetata. Exista o tehnologie noua de producere a ei, care amesteca in compozitie jumatate grasime, o treimee calorii si restul arome. Tendinta este aceea de a scoate pe piata produse cu aport scazut de acizi grasi nesaturati, pe baza de fructe si sucuri naturale din fructe. Totusi, ca regula general aplicabila tuturor dulciurilor si derivatelor pe baza de zahar este limitarea consumului de substante precum fructoza concentrata sau sirop de porumb. Opteaza pentru produse pe baza de indulcitori naturali, in locul celor mentionate mai sus.

5. Proaspat, natural, deci organic
Cerinta pe plan mondial in privinta mancarii organice este ascendenta. De aceea, trendul este de a incuraha consumul de produse obtinute din ferme, numite generic produse naturale. Fireste ca sunt un pic mai scumpe, insa parerea unanima a specialistilor este ca diferenta de pret se compenseaza cu beneficiile incontestabile ale acestor alimente.

6. Fructe si legume exotice
Se pare ca fructele si  legumele tropicale sunt pe cale sa se stecoare pe rafturile supermarketurilor. Tendinta pietelor internationale este aceea de a adopta notatile culinare din zonele mai putin accesibile. Fie ca este vorba despre preparate tropicale, fie ca este vorba despre legume si fructe, tot ce inseamna exotic este binevenit. Acai, cupuacu, turban, rambutan, delicata, kabocha, feijoa sau kiwano sunt doar cateva dintre ele.

7. Superalimentele
Nu se mai rezuma la ciocolata neagra si ceai verde. Fashion icon-uri imposibil de detronat, vitaminele, mineralele, antioxidantii, acizii grasi monosaturati si substantele porbiotice raman in trend. Opteaza pentru alimente care cresc senzatia de satietate, mai ales pentru ca ele te vor face sa te simti satula pentru mai mult timp si sa slabesti fara prea mare bataie de cap.

8. Cereale integrale
Trei portii pe zi. Pentru a ajuta consumatorii sa isi preintampine nevoile, explozia de produse care au la baza cereale integrale continua. Trendul pe care il vor adopta producatorii este acela de a afisa, la vedere pe etichete, aportul exact de componente continute in fiecare pachet de astfel de produse. In felul acesta, va stii fiecare ce cantitate de cereale integrale a consumat, fiind mult mai simpla calcularea portiilor zilnice de fibre.

9. Bauturi cu mai putin zahar
Foarte la moda sunt bauturile care sporesc putinta organismului de a arde caloriile. Foarte apreciate se vor dovedi a fi si bauturile pe baza de sucuri naturale, sau provenite din fructe.

10. Afisarea numarului de calorii pe meniuri
Trendul pe plan mondial in acest sens este acela de a obliga patronii de restaunrante sa afiseze aportul caloric al fiecarui aliment din meniu. Astfel, clientii vor stii exact ce mananca si in ce masura alimentele respective sunt nocive sau nu, in ce masura le ameninta dieta sau nu.

Articol exclusiv online

Diet news
Diet news