Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

TOP 8 alimente pe care să le consumi cât mai rar!

Cine nu adoră mâncărurile de tip „fast-food”, deserturile şi băuturile dulci? Cu toţii suntem tentaţi să „gustăm” din când în când un aliment „interzis”, atât din punct de vedere al siluetei, cât şi din punct de vedere al sănătăţii.

Dar ce ne facem atunci când observăm că micile gustări duc la probleme mai grave, la dereglări ale organismului, la acumularea kilogramelor în plus şi conduc la o stare generală proastă?

Ei bine, le evităm! Sau, cel puţin, încercăm! Iată care sunt TOP 8 alimente pe care ar trebui să le consumi doar ocazional!

Gogoşile

Gustul uimitor al gogoşilor nu vine fără un cost enorm pentru organism. Aceste „delicatese” delicioase sunt bogate în calorii, grăsimi şi carbohidraţi, iar faptul că „rezistă cu stoicism” chiar şi o săptămână fără să îşi piardă textura pufoasă şi aroma puternică este un semn mai mult decât evident al faptului că sunt pline de conservanţi. Rezultatul? Creşterea rapidă a greutăţii şi deteriorarea funcţiei digestive a organismului tău!

Covrigii

Sunt calzi, pufoşi, delicioşi şi au un indice glicemic ridicat care creşte nivelul de insulină şi provoacă inflamaţii în organism! Prin urmare, accelerează îmbătrânirea, agravează acneea şi poate provoca afecţiuni ale sistemului digestiv într-un timp foarte scurt. În plus, cantitatea ridicată de carbohidraţi pe care o conţine va duce la acumularea kilogramelor în plus cât ai zice... „mai vreau unul”!

Cerealele cu mult zahăr

Vrei o modalitate sigură de a-ţi afecta organismul, atât în interior cât şi la exterior? Cantitatea imensă de zahăr şi gluten pe care o conţin diferitele tipuri de cereale este soluţia ideală! În afară de fulgii de cereale integrale simpli, majoritatea cerealelor pe care le găseşti pe rafturile magazinelor cresc riscul de inflamare a ţesuturilor din organism, de deteriorare a mucoasei stomacului. Ca să nu mai spun că te pot îngrăşa foarte repede mai ales dacă mănânci zilnic cantităţi foarte mari!

Chipsuri, snacksuri

Cele mai multe chips-uri sunt prăjite în grăsimi trans, care pot creşte nivelul de colesterol şi riscul de boli coronariene. Grăsimile trans sunt create prin adăugarea de hidrogen uleiurilor vegetale, printr-un proces numit „hidrogenare”, proces care împiedică uleiul să se strice. Utilizarea grăsimilor trans în fabricarea de produse alimentare face ca alimentele să rămână „proaspete” pentru mai mult timp şi să aibă un termen de valabilitate mai îndelungat. Nu mai trebuie să spun ce poate să-i facă o pungă de chips-uri organismului tău, nu?

Cartofii prăjiţi

La fel ca şi în cazul chips-urilor, cartofii prăjiţi sunt de cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, gătiţi cu ajutorul uleiurilor şi grăsimilor trans. Cartofii au, prin definiţie, un indice glicemic ridicat, care duce la creşterea nivelului de insulină, fiind dăunători sănătăţii organismului. Cartofii prăjiţi, la fel ca şi chips-urile, conţin acrilamidă, un cunoscut cancerigen, care se formează atunci când produsele alimentare sunt coapte sau prăjite la temperaturi ridicate, una dintre cele mai cunoscute cauze ale cancerului.

Hamburgerii

Conform estimărilor făcute de specialişti, carnea utilizată pentru a face burgeri este „reală” în medie de 2-14%, restul ingredientelor fiind apă, oase, cartilagii şi alte „umpluturi” pe care organismul nostru nu ar trebui să le primească vreodată. Burgerii comerciali sunt, de asemenea, extrem de bogaţi în grăsimi saturate, grăsimi trans şi conservanţi meniţi să provoace „dependenţă” şi cunoscuţi ca fiind cauza mai multor boli intestinale.

Popcornul la microunde

Floricelele gătite instant la cuptorul cu microunde conţin numeroase substanţe cancerigene şi radicali liberi. Pentru a fi mai rezistenţe la „gătit”, boabele de porumb sunt procesate cu diferite substanţe nocive, care le transformă într-un aliment care poate să provoace cancer, boli tiroodiene şi ADHD, printre altele.

Margarina

Comercializată ca fiind „lipsită de colesterol” şi „o alternativă sănătoasă a untului”, margarina rămâne totuşi sursa supremă de grăsimi trans, care ridică de fapt colesterolul şi deteriorează pereţii vaselor de sânge. Pentru a te asigura că nu o consumi nici măcar din greşeală, citeşte atent etichetele produselor alimentare pe care le cumperi şi asigură-te că ele conţin omega-3 şi unt în loc de margarină.



Citește și:
Mihaela Bilic: "Cura de slăbire nu e soluţia"!
Ce alimente să NU consumi atunci când vrei să slăbeşti
Alimente antiaging - Eşti pregătită să trăieşti mult şi bine?
Exclusiv Online - 17.08.2015
Citește pe descopera.ro
EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate BÂNTUI Europa pentru următorii doi ani” EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate BÂNTUI Europa pentru următorii...
Un VIRUS  mai fatal decât COVID-19 a apărut deja în China. Nu are LEAC Un VIRUS mai fatal decât COVID-19 a apărut deja în China. Nu are LEAC
Berbec Berbec 21 March - 20 April

Luna aprilie este favorabilă întâlnirilor, discuţiilor de afaceri şi chiar schimbărilor, dacă le aveţi în plan. În cazul în care aveţi temeri legate de un examen, de orice natură ar fi acesta...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Gandul.ro
ULTIMA CINĂ. A murit  într-un spital, conectată la un aparat de ventilație, fără să știe că noul coronavirus îi răpise deja copiii. ULTIMA CINĂ. A murit într-un spital, conectată...
TRATAMENTUL pentru coronavirus care i-a...
ALERTĂ. Un nou studiu relevă care sunt...
ApropoTv.ro
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei Cumpărături „esenţiale” în timpul...
Reclamele adaptate perioadei de coronavirus
Alerta Sănătăţii: OMS trimite informaţii...
Go4it.ro
Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel mondial, a fost infectat cu COVID-19 Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel...
Pericolele învăţământului online: un...
Un bărbat de 77 de ani a fost prins de...
ProMotor.ro
Gestul care a intrigat internetul. De ce ating poliţiştii farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta Gestul care a intrigat internetul. De ce...
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru...
Motociclist care nu respecta CARANTINA:...
Descopera.ro
EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate BÂNTUI Europa pentru următorii doi ani” EPIDEMIOLOG chinez: „Coronavirusul poate...
Un VIRUS mai fatal decât COVID-19 a apărut...
Ce se întâmplă în CORPUL persoanelor...
ULTIMA ORĂ
Prinţesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .