Te-ai îngrăşat de Crăciun? Iată ce ar trebui să faci pentru a slăbi rapid

Mesele copioase de Crăciun lasă pe corpul fiecăruia dintre noi câteva kilograme în plus. Iată ce ar trebui să faci dacă vrei să ajungi rapid la silueta iniţială.
  • Publicat:
Te-ai îngrăşat de Crăciun? Iată ce ar trebui să faci pentru a slăbi rapid

A trecut Crăciunul, suntem în plină perioadă a Sărbătorilor. Evident că vizitele la rude şi mesele în familie, statul mult pe scaun sau în jurul bradului, cozonacii gustoşi şi sarmalele delicioase, toate acestea se văd atunci când te urci pe cântar. Dacă vrei să reintri rapid în formă – şi pentru că vrei să încapi în rochia de Revelion, dar şi pentru că nu vrei să-ţi apară nişte colăcei, iată câteva sfaturi pentru a slăbi rapid.

Ce să mănânci pentru a slăbi

Aici ar fi nevoie de un întreg manual de nutriţie. E bine de reţinut să nu apelaţi la diete drastice pentru că nu sunt eficiente şi pot fi foarte dăunătoare pentru sănătatea ta. Ţine minte că este important să consumi multe legume şi doar ceva fructe, din cauza conţinutului mare de zahăr. Ai nevoie de cel puţin 400 de grame de legume – crude sau gătite -. Apoi, ar fi important să limitezi grăsimile şi proteinele animale şi să înlocuieşti carnea – mai ales carnea roşie cu legume, carne slabă sau peşte. Ar fi indicat să limitezi numărul de ouă consumate săptămânal la unul maximum două pe săptămână. Dulciurile de orice fel sunt absolut interzise, mai ales că ai mâncat destule acum, de Sărbători.  Dacă mori de poftă, înlocuieşte dulciurile cu fructe sau ciocolată neagră. Iar dacă ştii că ai cam exagerat, ar fi bine să faci sacrificiul ca măcar o perioadă să nu îţi mai pui zahăr în ceai sau cafea. Poţi mânca nuci, dar cu moderaţie, nu mai mult de 30 – 40 de grame.

Evită să mănânci la restaurant

Fie că o faci din plăcere sau de nevoie, mâncatul la restaurant are întotdeauna un efect negativ asupra siluetei pentru că aici majoritatea felurilor de mâncare sunt gătite cu mai mult sos, sare, grăsimi şi condimente, ceea ce creşte numărul caloriilor. Dacă sunteţi obligaţi să mâncaţi în oraş, aveţi grijă să comandaţi mâncăruri uşoare, evitaţi prăjelile, sosurile sau deserturile.

Scapă de toxine

Între Crăciun şi Anul Nou, chiar şi până la Sfântul Ion, e un prilej continuu de a face excese cu alcool, prăjeli, cărnuri de tot felul. Toate acestea ne umplu corpul cu toxine, făcându-ne să ne simţim balonaţi, greoi, dar şi slăbiţi, cumva. De aceea, detoxifierea este cheia pentru a ne reintra în formă. Consumă fructe şi legume ce conţin antioxidanţi precum coacăze, spanac, portocale sau kiwi şi nu uita să mergi la sauna şi să te hidratezi din plin.

Muuultă apă şi ceaiuri din plante

Unul dintre cele mai eficiente trucuri de a reveni la silueta de dinainte de Sărbători este acela de a bea cât mai multe lichide care vor ajuta la eliminarea toxinelor. Dar nu orice fel de lichide: e vorba despre apă plată sau ceaiuri din plante. Nu mai are rost să spunem că alcoolul, băuturile spirtoase, cele carbogazoase ori cele energizante ar trebui evitate. Încearcă mai degrabă ceaiuri de fenicul, păpădie, tei, armurariu, anghinare, brusture sau mesteacăn.

Nu sări peste mese

Să nu crezi că dacă vei sari peste o masă, vei reuşi să slăbeşti, dar este cât se poate de greşit. În niciun caz nu vei reuşi să dai jos câteva grame, ci, mai mult, te va face să mănânci mai mult la următoarea masă. E mult mai simplu să sari peste desert sau să renunţi la snacks-urile dintre mese ori să reduci porţiile. Poţi folosi trucuri de genul farfurii mai mici pe care să le umpli doar trei sferturi.

Evită stresul

Da, te înţelegem, vrei să scapi de kilogramele acumulate de Crăciun, dar încearcă să nu transformi asta într-un lucru care te va stresa. Mai bine focusează-te pe plăcerea unor exerciţii fizice sau alergatului ori unor cursuri de dans, pe mâncare sănătoasă şi uşoară şi pe perechea de pantaloni care îţi venea perfect înainte de Sărbători.  Aşa că nu te înhăma la diete drastice sau exerciţii care te vor seca de energie pentru rezultate immediate. O dietă echilibrată şi un program de exerciţii vor avea rezultate care vor dura cu siguranţă mai mult.

Nu-ţi fie teamă de cântar!

Oricui îi este frică să se urce pe cântar, mai ales după Sărbători! Dar este mult mai bine să te cântăreşti şi, astfel, să faci faţă realităţii, decât să nu o faci. Unele studii spun că cei care se cântăresc regulat, pot scăpa mai rapid şi mai uşor de surplusul de kilograme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”