Sunteţi la dietă? Iată cum vă puteţi potoli foamea rapid!

Foamea instalată în timpul unei diete şi mai ales la debutul acesteia, poate descuraja pe oricine. Nu e uşor să rezişti unei ciorbe consistente sau unei felii de tort, când ştii că toată ziua nu ai mâncat decât legume şi fructe, fierte sau preparate la abur, mai mult sau mai puţin gustoase.

  • Publicat:
Sunteţi la dietă? Iată cum vă puteţi potoli foamea rapid!

 

Foamea instalată în timpul unei diete şi mai ales la debutul acesteia, poate descuraja pe oricine. Nu e uşor să rezişti unei ciorbe consistente sau unei felii de tort, când ştii că toată ziua nu ai mâncat decât legume şi fructe, fierte sau preparate la abur, mai mult sau mai puţin gustoase.
Pofticioşii care încearcă din răsputeri să urmeze o dietă suferă cumplit pentru că foamea se resimte fără doar şi poate la fiecare schimbare alimentară. După ce ani de zile organismul a fost bombardat cu tot felul de mâncăruri, nu poate reacţiona decât prin foame odată ce a fost iniţiată o dietă.

Metabolismul trebuie şi el să se adapteze noului program de mese, iar stomacul, în primele săptămâni, va striga în mod constant şi agresiv după mâncare. În aceste condiţii, nu este greu să ne imaginăm că dieta poate fi rapid compromisă.


 

Foamea este răspunsul organismului la scăderea aportului caloric. Nu este nimic în neregulă dacă o simţim de-a lungul zilei, odată ce mâncăm, s-a potolit. Lucrurile sunt ceva mai complicate în cazul persoanelor aflate la dietă, care urmează regimuri stricte sau sunt nevoite să-şi numere caloriile de-a lungul zilei.
 
Desigur, există o serie de artificii la care se poate apela pentru calmarea senzaţiilor neplăcute, cum ar fi expunerea pentru câteva minute la soare sau băutul unui pahar mare de apă. Însă acestea sunt soluţii de moment, pentru că foamea revine în scurt timp. 



 
Iată câteva soluţii sănătoase şi durabile pentru a potoli nevoia de mâncare atunci când sunteţi la dietă:

 
1. Mâncaţi o salată de verdeţuri (lăptucă, varză, untişor, rucola, spanac, ştevie etc.) pentru că au aşa de puţine calorii, încât nici nu contează în schema unui regim strict. În plus, sunt sănătoase, asigură un aport semnificativ de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi.

Digestia este uşoară, nu arde mai multe calorii decât are salata în sine, iar stomacul va fi plin o perioadă de timp. În felul acesta, creierul nu mai transmite senzaţii de foame.

 
Atenţie! Aveţi grijă să adăugaţi câteva linguriţe de ulei (de preferat de măsline) pentru a stimula absorbţia elementelor esenţiale din verdeţuri, în caz contrar, organismul nu va putea beneficia de toate vitaminele, mineralele şi nutrienţii esenţiali pe care acestea le conţin.


2. Preparaţi un cocteil din banane şi lapte de soia. Pentru acesta, aveţi nevoie de un blender în care să mixaţi o banană cu lapte de soia. Nu adăugaţi zahăr, bananele sunt suficient de dulci! Bananele sunt excelente pentru situaţiile de urgenţă, atunci când foamea devine agresivă.

Sărace în calorii, dar bogate în fibre, vitamine şi mai ales potasiu (element absolut necesar pentru buna functţionare a creierului şi a organismului în timpul unei diete, când uneori acesta din urmă poate fi privat de necesarul zilnic), bananele reprezintă de multe ori soluţia perfectă. Vă veţi simţi imediat stomacul plin. Iar laptele de soia, datorită caracterului vegetal, are mai puţine calorii decât cel animal.




3. Castraveţii muraţi. Este suficient unul pentru ca foamea să dispară, dar atenţie la câteva detalii. Primul: nu îi cumpăraţi de oriunde sau, şi mai bine, preparaţi-i voi, acasă. Evitaţi-i pe cei în oţet, cei în saramură sunt adevăraţii castraveţi muraţi. În al doilea rând, nu consumaţi mai mult de un castravete la câteva zile.

Din pricina conţinutului crescut de sare s-ar putea să vă confruntaţi cu probleme renale, hipertensiune arterială, să aveţi retenţie de apă, pungi sub ochi.

 
Mai reţineţi că saramura nu deteriorează calitatea vitaminelor pe care castraveţii în stare naturală le conţin, iar dacă luaţi suplimente de calciu sau alte minerale, aflaţi că se absorb mai bine în organism datorită acidităţii castraveţilor.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”