Sufletul italian este in bucate

Ce poate fi mai apetisant decat sa gasesti un coltisor din Italia chiar in mijlocul Capitalei? Pentru ca marea si stradutele inguste din orasele italiene sunt greu de adus, te poti multumi cu savoarea preparatelor culinare specifice sudului.
Sufletul italian este in bucate
Sufletul italian este in bucate

Ce poate fi mai apetisant decat sa gasesti un coltisor din Italia chiar in mijlocul Capitalei? Pentru ca marea si stradutele inguste din orasele italiene sunt greu de adus, te poti multumi cu savoarea preparatelor culinare specifice sudului. Ingredientele si maiestria sunt direct de la sursa.

Gabriele Savini este originar din satul turistic Senigallia, aproape de Ancona, pe malul marii Adriatice. Este un bucatar cu multi ani experienta in spate, iar din dragoste pentru bucataria italiana autentica s-a gandit sa impartaseasca si altora senzatiile desavarsite ale „pura cucina italiana”.

De curand, a fost numit Executive Chef la resturantele Athenee Palace Hilton din Bucuresti. „Combinatia de pasiune, tehnica si folosirea produselor autentice sunt dupa parerea mea ingredientele ce asigura deliciul si succesul unui preparat”, explica bucatarul.

L-am rugat sa pregateasca cateva specialitati si am aflat ca aproape toate ingredientele folosite provin din Italia, de la furnizori cu traditie, iar multe dintre ele sunt foarte rare.

„Nu cred in restaurantele care au meniuri cu peste o suta de preparate. Sa fim seriosi, cine ar putea sa le faca perfect pe toate? Cati bucatari ar trebui sa aiba? Eu ma ghidez dupa meniu, prefer un meniu cu 2 pagini, dar totul sa fie facut cu dragoste, dupa reteta originala si cu cele mai bune ingrediente”, spune Gabriele Savini.

Linguine al Kamut con Vongole

Spaghetti alla Norma