Slabeste cu dieta de 3 ore!

Poreclit in copilarie de catre colegii sai "Grasanu'", gurul slabirii rapide, Jorge Cruise stie care sunt suferintele prin care este nevoita sa treaca o persoana supraponderala. Jorge Cruise, care este in momentul de fata o persoana slaba "propovaduieste"
  • Publicat:
Slabeste cu dieta de 3 ore!
Slabeste cu dieta de 3 ore!

In cartea sa “The 3-Hour Diet”, el descrie o dieta care nu implica si exercitii fizice, asa cum se intampla de obicei in cazul altor diete. Pe scurt, planul sau de slabit este bazat pe “cronometrare”. Daca mananci la fiecare trei ore vei reusi sa iti controlezi apetitul, sa iti mentii energia si sa arzi grasimile, spune Cruise. Nu inseamna ca exercitiile fizice nu sunt recomandate, dar din cauza obezitatii sau a problemelor de sanatate, unele persoane chiar nu pot efectua exercitii fizice.

Principiile de baza ale dietei
500 de grame de tesut muscular ard intre 20 si 50 de calorii pe zi, chiar si in repaus, si folosesc cam de doua ori mai multe calorii decat 500 de grame de grasime. Persoanele care nu pot face exercitii fizice trebuie sa manance ceea ce muschii consuma pentru ca metabolismul lor sa functioneze adecvat.

“Inventatorul” acestei diete sustine ca numeroase studii au aratat ca mancatul des (din trei in trei ore) ajuta la pastrarea in forma a musculaturii si stimuleaza organismul sa isi foloseasca din proviziile de energie stocate sub forma de grasime. Daca mancam rar, organismul declanseaza un sistem de aparare care retine energia sub forma de grasime, pentru ca in cazul in care nu am mai manca deloc sa poata consuma din acest strat de grasime acumulata.
Cum fucntioneaza

Ideea este aceea de a manca dimineata la o ora dupa trezire iar dupa aceea o data la trei ore, pentru a se ajunge pana la cinci mese pe zi. Daca micul dejun este la ora 7, trebuie sa iei o gustare la ora 10, celelalte gustari la orele 13 si 16, iar cina la ora 19. Cei care urmeaza dieta trebuie sa invete sa-si portioneze corect mesele si gustarile dintre mese, astfel incat sa aiba trei mese moderate si doua gustari reduse pe zi.

Ce poti manca
Sunt permise orice tipuri de mancare, dar cel care promoveaza aceasta dieta, Jorge Cruise, recomanda sa alegem in special fructele, legumele si carnea slaba. De exemplu, la pranz ar trebui sa mananci alimente din grupa de carne, cum ar doua felii slabe de bacon sau o friptura de vita. O alta strategie promovata de Cruise este cea a “jumatatii de farfurie”. Persoana care tine dieta trebuie sa isi umple jumatatea unei farfurii medii cu legume fierte iar cealalta jumatate cu carne slaba.

Mancatul in oras
Poti manca linistita in oras atat timp cat respecti recomandarile si eviti mancarea prea grasa. In cartea sa, Cruise recomanda cateva meniuri compatibile cu Dieta de 3 ore ale fast-food-urilor cunoscute.

Alcoolul
Pentru ca arderea grasimii si alcoolul nu sunt compatibile, nu vei gasi o dieta eficienta care sa permita consumul de alcool. Deci nici in Dieta de 3 ore nu este permis alcoolul.

Cofeina
Cofeina este permisa cu o singura conditie. Cruise recomanda ca cei ce consuma cofeina sa bea in plus doua pahare de apa. Astfel este combatuta deshidratarea organismului produsa de cafeina.

Durata
Pentru ca aceasta dieta sa aiba rezultate satisfacatoare trebuie sa fie tinuta timp de 28 de zile. Daca vrei sa slabesti mai mult poti repeta programul acestei diete.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta Fat Flush
Dieta Fat Flush
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân